Zvanično otvorena 6. sezona „Fair Play“ lige

U nedjelju 19.11.2017. godine u 18:30h zvanično je otvorena 6. sezona „Fair Play“ lige u organizaciji Sportskog udruženja „Fair Play“.

U prelijepom ambijentu i uz veliki broj gostiju, na samom otvaranju obratio se predsjednik Su Fair Play, Adnan Delić koji je poželio svim učesnicima uspješnu sezonu te se posebno zahvalio sponzorima i medijskim partnerima koji su ovaj projekta prepoznali kao svoj.

Početni udarac kojim je simbolično otvorena nova sezona malonogometne lige Fair Play izveli su bivši reprezentativci Bosne i Hercegovine Almir Turković i Omer Joldić.

Malonogometna liga „Fair Play“ promovira sportsko nadmetanje sa posebnim osvrtom na univerzalne vrijednosti, ponašanje na terenu i fer igu te poziva sve zaljubljenike u sport da svake nedjelje budu s nama u dvorani „ Ramiz Salčin“. Pratite naše aktivnosti putem web stranice www.fairplay.ba i Facebook stranice .

Ove sezone u do sada najmasovnijem takmičenju, učešće će uzeti preko 400 futsalera prijavljenih  u 30 ekipa, od  kojih 12 ekipa čine igrači druge sezone Junior Cup-a koji će se i ove sezone igrati u okviru Malonogomente lige „Fair Play“. Organizacijom Junior Cup-a Sportsko udruženje „Fair Play“ želi učenicima srednjih škola omogućiti još jedan vid odgojno-obrazovne aktivnosti, te mogućnost da razmjenjuju iskustva i stiču nova poznanstva. Fer igra treba bude princip kako na terenu tako i u svakodnevnom životu.

Pored Junior Cup-a, važno je napomenuti da će u 6. sezoni „Fair Play“ lige uzeti učešće 18 ekipa sa područja Kantona Sarajevo, podijeljnih u dvije grupe.

Grupa A: Krajina – Vita Plus, Fine Line, Reunited, Svitanje, TVSA, FIN, Hookah bar Mahala, Klesarsto Kovačević, Grbavica II

Grupa B: Zamm mC, Buća Potok Saplast, Sarix – Pozitiva, Sportske.ba, Udruženje fudbalera rekreativaca Hadžići, Liten, Restoran Tri priče, Tempo, Ljiljani

Organizovanje“FAIR PLAY” za cilj ima rekreaciju, druženje, poticanje sportskog i takmičarskog duha kod mladih ljudi, uspostavljanje novih kontakata među mladima, te unapređenje kvaliteta života mladih ljudi razvijanjem zdravih stilova života, kvaliteta provođenja slobodnog vremena, omladinskog aktivizma i volonterskog rada, kao i potporu druženju omladine na zdravim osnovama na području Kantona Sarajevo.

Liga se igra po pravilima futsala, s tim da je uvršten čitav niz dodatnih pravila koji se isključivo vežu za fer i korektno ponašanje igrača na terenu, te kako bi se spriječio svaki vid grube igre i verbalnih duela među igračima.

Sve utakmice Malonogometne lige „Fair Play“ za sezonu 2017./2018. će se igrati u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, a u utakmicama prvog kola Grupe A postignuti su sljedeći rezultati:

  • Svitanje – TVSA (5:2)
  • Reunited – Klesarstvo Kovačević (3:3)
  • Krajina – Vita Plus – Hookah bar Mahala (2:2)
  • Fine Line – FIN (6:5)
  • Buća Potok Saplast – Sportske.ba (6:1)
  • UFR Hadžići – Liten (0:0)

FAIR PLAY JE OK-ej!