Završena BH Telecom Fair Play liga: SenSu Al Hana šampion 8. sezone

Exotic Udruženje Dijamanti najbolji tim u juniorskoj kategoriji 

 

Nakon duže pauze, 8. sezona BH Telecom Fair Play lige i Fair Play Junior Cup 2019/2020 konačno su dobili svoj epilog. 

Finalnog dana takmičenja, zbog odustajanja nekoliko ekipa od nastavka takmičenja, odigrane su tri utakmice u obje kategorije, i to dvije u seniorskoj i jedna u juniorskoj kategoriji. 

Posljednji dan sezone otvorio je polufinalni duel BH Telecom Fair Play lige između ekipa BH Telecom i Tempo. Suprotno od očekivanog, ekipa Tempa je sa visokih 5:0 savladala svog rivala i time trasirala put velikog finala gdje ih je čekala ekipa SenSu Al Hana. 

U velikom finalu, u veoma tvrdoj i neizvjesnoj utakmici, presudio je kazneni udarac koji je u 36.minuti u gol pretvorio Ramić, što se na kraju ispostavilo i za konačan rezultat utakmice. Odmah po postignutom pogotku, burno je reagovala klupa Tempa što je za posljedice imalo dva isključenja u njihovom taboru, a kao epilog svega odlučili su da neće nastaviti utakmicu. Ta odluka je bila uzrok da se drugu godinu za redom okite titulom vicešampiona, a ovoga puta najviši podij prepuste ekipi SenSu Al Hana. 

U juniorskoj kategoriji, Fair Play Junior Cup, igrala se samo finalna utakmica između ekipa Metropola 71000 i Exotic Udruženje Dijamanti. U jednoj odličnoj futsal predstavi, na kraju su “Exotični” momci upisali sigurnu pobjedu rezultatom 8:3 i time se okitili zlatnim sjajem Junior Cup-a 2019/2020. 

Pored titule vicešampiona, Tempo je iznjedrio i dvije titule u pojedinačnim kategorijama. Muhamed Mirvić je najbolji tobdžija 8. sezone sa 16 postignutih pogodaka, dok je Sedin Ibrahimović drugu godinu za redom izabran za najboljeg čuvara mreže. Za najboljeg igrača BH Telecom Fair Play lige izabran je Sedin Torlak iz ekipe šampiona.

U kategoriji juniora, šampioni su pokupili sva tri individualna odličja. Kerim Smječanin se istakao kao najbolji golman, dok se Elmir Zec okitio titulama najboljeg strijelca i najboljeg igrača takmičenja. 

Organizatori takmičenja, SU “Fair Play”, ovom prilikom žele iskazati zahvalnost sponzorima, prijateljima, ekipama i učesnicima, kao i ljubiteljima najljepše sportske priče. 

Fotogaleriju finalnog dana 8. sezone takmičenja možete pogledati na “linku”.

Fair Play, više od igre!