FAIR PLAY LIGA – BORBA ZA PLAYY OFF SE NASTAVLJA

Neizvjesne utakmice 5. KOLA FAIR PLAY LIGE

U nedelju 21.01.2018. godine na rasporedu su dvije utakmice grupe A i četiri utakmice grupe B. U prvoj utakmici grupe A snage će odmjeriti ekipe Grbavica Wool-line i Hookah bar Mahala. Ekipa Hookah bar Mahala bi pobjedom prestigla na tabeli ekipu Fine Line i zauzela prvo mjesto, dok je ekipa Grbavica Wool-line pod imperativom pobjede, s obzirom da želi uhvatiti priključak za ekipama iz gornjeg dijela tabele i osvojiti bodove neophodne za prolaz u drugi krug.

U drugoj utakmici iz ove grupe sastaju se ekipe Klesarstvo Kovačević i Svitanje, u kojoj će ekipa Svitanja pokušati da iskoristi možda i posljednju šansu da se približi vodećim ekipama. Ipak, imajući u vidu dosadašnje igre i rezultate ekipe Klesarstvo Kovačević, koja želi zadržati mjesto koje joj garantuje prolaz dalje, očekuje nas veoma zanimljiv i borben duel.

U grupi B možemo, takođe, očekivati veoma zanimljive utakmice. U susretu ekipa Tempo i Zamm mC gledat ćemo borbu za priključak vodećem dvojcu, dok će derbi kola biti susret između ekipa Buća Potok Saplast i Liten. Pobjedom bi se jedna ekipa izdvojila od ostalih i značajno povećala šanse za prolaz dalje. Priliku da popravi utisak iz proteklih utakmica imat će ekipa Sportske.ba protiv ekipe Sarix Pozitiva, gdje obje ekipe hvataju posljednji voz za drugi krug. U posljednjem susretu ove grupe možemo očekivati dosta neizvjestan meč između ekipa UFR Hadžići i Liljani. Obje ekipe su svjesne da bi gubitak bodova značio ostanak na dnu tabele i ispadanje iz daljeg dijela takmičenja.

Sve u svemu, očekuju nas zanimljivi mečevi sa dosta borbenosti i lijepih poteza, te pozivamo sve ljubitelje futsala da dođu u sportsku dvoranu Ramiz Salčin i uživaju.

FAIR PLAY JE OK!