ZAMM MC: U DVA DANA DVIJE TITULE

PRVACI FAIR PLAY LIGE ZA NEŠTO VIŠE OD 24 ČASA OSVAJILI JOŠ JEDAN TROFEJ

Piše: Nihad Eminović

 

Nakon što su se u nedjelju okitili titulom koja im je sve ove godine izmicala iz ruku, titulom Fair Play lige, ekipa Zamm mC u nešto više od 24 sata poslije osvaja još jednu titulu zlatnog sjaja, titulu SC Business lige.

U finalnoj utakmici, Zamm mC je igrao proti ekipe Bazeni Otoka, a kako je bilo i očekivano na kraju su slavili zasluženu pobjedu ukupni rezultatom 5:2. Za momčad Muamere Muftića pogađali su Mršo (2x), Hodžić, Mulahmetović i Smajić, dok je za poraženu ekipu oba pogotka postigao Feriz.

Šlag na drugu titulu bile su i nagrade u pojedinačnoj kategoriji u kojima je Jasmin Ligata sa 41 pogotkom proglašen za najboljeg strijelca, dok je Nijaz Mulahmetović ponio titulu najboljeg igrača SC Business lige. 

U samo dva dana Zamm mC se okitio sa impresivnih šest titula. Dvije timske šampionske, Fair Play i SC Business liga, te četiri pojedinačne od kojih je za najboljeg strijelca i igrača Fair Play lige proglašen Mujezinović, odnosno već pomenuti Ligata i Mulahmetović u sklopu SC Business lige.

Ovim titulama Zamm mC je nagovijestio početak velikih futsal turnira širom BiH i regije na kojima će, također, biti jedni od glavnih favorita i nastaviti pohode na zlatna odličja. 

Fair Play, više od igre!