Za sutra zakazani polufinalni mečevi 11. sezone Fair Play lige

Fair Play liga ulazi u samu završnicu svoje 11. sezone, a za sutra su zakazani mečevi ovosezonskog polufinala. Za razliku od prethodnih utakmica, utakmice završnice se igraju u Sportskoj dvorani “Goran Čengić” na Grbavici, Sarajevo.

Polufinalnim mečevima prethodit će odigravanje utakmica za treće mjesto Fair Play Junior Cupa, odnosno, prvog Fair Play Veteran Cupa.

Prvi polufinalni meč je na programu od 19 sati, a prvi finalista će se birati u duelu ekipa SD Nedžarići SenSu Al Hana. Studenti su poslije četvrtfinalne pobjede protiv pobjednika grupne faze, ekipe Krajina – Plan 21, pokazali da posjeduju kvalitet za samu završnicu. S druge strane, SenSu od početka sezone svoj relativno manji roster uspješno kompenzira iskustvom i kvalitetom u svojim redovima i jasno je da će tražiti pobjedu u ovom susretu i plasman u finale kako bi pokušali odbraniti trofej osvojen prošle godine.

Drugog finalistu ćemo saznati nakon meča Frisa Uniteda Ilmijjinih Ljiljani koji je zakazan za 20 sati. Frisa je bez poraza u ovoj sezoni, a ekipa su s najviše postignutih pogodaka. Nasuprot Frise će biti druga ekipa sa najmanje primljenih golova ove sezone, te iako se Ljiljani možda nisu ubrajali u prvi krug favorita, pokazali su da su itekako neugodan protivnik i da mogu parirati svakom rivalu. Ulog je veliki i vjerovati je da nas očekuje borba do posljednjeg minuta.

fb-share-icon