Večeras se nastavljaju kvalifikacije za Europsko prvenstvo

Češka i Kosovo u direktnom okršaju

U grupi A englezi su prvi sa 15 bodova a prate ih Češka sa 12 i Kosovo sa 11. Englezi večeras igraju protiv Crne Gore i pobjedom i matematički osiguravaju prolaz na prvenstvo, dok se u drugoj utakmici sastaju Češka i Kosovo. Do kraja su još 2 kola, i Kosovo ukoliko ne pobijedi večeras vjerovatno završava svoj sjajni put u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U zadnjem kolu Česi putuju otpisanoj Bugarskoj dok Kosovo gostuje englezima.

Portugal očekuju dva lagana koraka do prvenstva

U grupi B Portugalci dočekuju Litvaniju a Srbija Luksemburg. Ukrajina je već osigurala prolaz sa 19 bodova, dok je prate Portugal i Srbija sa 11 odnosno 10 bodova. Portugal je u daleko boljem položaju od Srbije, imaju 11 bodova i zadnje dvije utakmice igraju protiv dvije otpisane ekipe; Litvanija i Luksemburg. Srbija sa druge strane igra sa Luksemburgom i kući sa Ukrajinom i jedino se mogu nadati čudu da Portugal kiksa u iduće dvije utakmice.

Turskoj dovoljan i bod protiv Islanda

U grupi H večeras može da se rasplete situacija ukoliko Island ne pobijedi Tursku. Francuska i Turska imaju po 19 bodova, dok je Island 3. na tabeli sa 16 a do kraja su ostala još 2 kola. Island gostuje u Turskoj i u igri za prolaz ih ostavlja samo pobjeda. Sa druge strane francuzi igraju sa posljednjeplasiranom Moldavijom i gotovo je sigurno da će pobijediti i obezbjediti prvenstvo. Treću utakmicu igraju ekipe koje nemaju šanse za prolaz, Albanija i Andora.

fb-share-icon