U SUSRET POLUFINALU: ZAMM MC

Kada je riječ o ekipama kako što je naš posljednji polufinalista Fair Play lige, ekipa Zamm mC, svaki plasman ispod ovog važio bi za veliki neuspjeh. Svima je poznato da ova sjajna ekipa u svojim vitrinama ima impresivnu kolekciju trofeja osvojenih na teritoriji Bosne i Hercegovine pa i šire, ali ipak postoji jedan kojeg još nisu podigli, a to je trofej Fair Play lige. Veoma blizu su bili  prošle godine, ali ih je ekipa Krajina Vita Plus, nakon boljeg izvođenja penala, omela u tome.

Zammovci su ove sezone postigli, za njih skromna, 33 pogotka, ali su i ekipa koja ima najbolji defanzivni učinak primivši samo 12 golova. Pojedinci koji su se najviše istakli u ovoj ekipi su Mujezonović sa 9 i Habibija sa 7 pogodaka, i upravo se od ovog dvojca očekuje da će biti najveća prijetnja po protivnički gol u polufinalu.

U razgovoru sa menadžerom ekipe, Muamerom Muftićem, saznali smo koji su to ciljevi ekipe i šta očekuje od polufinalnog susreta. “Prije svega želio bih naglasiti da je Fine Line veoma iskusna i dobra ekipa i sigurno je da će nam sigurno pružiti veći otpor od onog sa kojim smo se susreli u predhodnim utakmicama. Što se tiče moje ekipe, tu je sve jasno, naš cilj je prolazak u finale i osvajanje titule.” – rekao je Muftić.

Za očekivati je bilo, a to je Muftić svojim riječima i potvrdio, da ova ekipa ima samo jedan cilj, a to je najviši podij. Sa igračkim kadrom i imenima kojim rapolažu njihova očekivanja su sasvim opravdana.

Podsjećanja radi, prva prepreka na putu ka finalu i najsjajnijem odličju biće im ekipa Fine Line, a utakmica je na rasporedu sutra od 20:00 sati.