U SUSRET POLUFINALU: KRAJINA VITA PLUS

Još uvijek nije ni izblijedila slast prošlogodišnje titule, a ekipa Krajina Vita Plus blizu je novog finala Fair Play lige. Iako ne tako lepršavim igrama kakve su ih krasile u predhodnoj sezoni, Krajišnici su pokazali o kakvoj kvalitetnoj ekipi se radi. Sačuvavši prošlogodišnji “kostur” ekipe, sa par ciljanih pojačanja, sticao se dojam da je, ekipa koju sa klupe predvodi Emsad Dizdarević, igrala onoliko koliko im je bilo potrebno. U prilog tome najbolje govori posljednja utakmica grupne faze kada im je bila potrebna visoka pobjeda da bi zauzeli drugu poziciju, ekipa iz Krajine ubacila je u brzinu više i došla do željenog rezultata.

Koliko se njihova igra zasniva na timskom radu, govori činjenica da su postigli ukupno 37 pogodaka, a da se niko od pojedinaca koji čine ovo ekipu nije odvojio na vrhu liste strijelaca. Listu najboljih golgetera ekipe predvode Salić i Redžo sa po 7, odnosno Hrustanović sa 5 golova. Bitno je istaći da je Redži ovo prva sezona u ekipi Krajine, i sudeći po učinku koji je ostvario, možemo slobodno reći da je njegov angažman bio pun pogodak.

Kada se pominje Krajina Vita Plus nikako se ne smiju preskočiti okosnice ovog  tima, Sitnić i Jarebica. Svojim iskustvom i fudbalskim umijećem, kapiten Sitnić, pravi je vođa ove ekipe i pokretač većine akcija, dok Jarebica svojim maestralnim odabranama iz utakmice u utakmicu pokazuje i dokazuje da je jedan od najboljih golmana lige.  

O predstojećem polufinalnom susretu razgovarali smo sa Emsadom Dizdarevićem, čovjekom koji je nakon igrače karijere uplovio u menadžerske vode i donio Krajišnicima prvi trofej. „Očekuje nas neizvjesna utakmica za mjesto u finalu između dvije odlične ekipe. Buća Potok je sjajna i uigrana ekipa, koja je igrama kroz cijelu sezonu pokazala da pretenduje za najviši plasman. S druge strane, ekipa Krajine nosi teret aktuelnog šampiona lige koji daje dodatni motiv svim ekipama kada igraju protiv nas. Međutim, ono što odlikuje moju ekipu svih godina učešća u ligi, pored individualnih kvaliteta svih pojedinaca, jeste timski duh i požrtvovanost, što će nadam se i ovog puta presuditi i obezbijediti nam mjesto u finalu.“ – rekao je Dizdarević.

Polufinalni duel, između ekipa Krajina Vita Plus i Buća Potok Saplast, na rasporedu je u nedjelju 25.03. sa početkom od 19:00 sati. Dođite u podržite svoje ekipe, jer kada šampioni igraju, vrhunski futsal je zagarantovan.