U SUSRET POLUFINALU: FINE LINE

Da je spoj mladosti i iskustva jedan od najboljih recepata za uspjeh, pokazuje ovosezonske izdanje ekipe Fine Line. Ne samo da je ova ekipa ostvarila svoj najbolji rezultat od kako se takmiči u Fair Play ligi, nego su to uradili sa stilom. Ekipa Fine Line je najučinkovitija ekipa Fair Play lige sa ukupno 44 postignuta pogotka, i sa pravom se mogu smatrati jednim od favorita za najsjajnije odličje.

Ekipu predvode iskusni i prekaljeni asovi bosansko-hercegovačkog fudbala Torlak, Dudić i Dudo, koji je, zajedno uz Velagića, sa  11 postignutih golova najbolji strijelac ove momčadi. Kada se gore pomenutom trojcu dodaju i mlada snage, pune želje za igrom i dokazivanjem, može se kazati da su, u najmanju ruku, ravnopravan konkurent svakom protivniku.

Pred polufinalnu utakmicu razgovarali smo sa menadžerom i „mastermindom“ ove ekipe, Muamerom Durićem, koji je kazao: „Zamm mC, kojeg sa klupe vodi moj prijatelj Muamerom Muftić, je možda najteži protivnik protiv kojeg smo mogli igrati u polufinalu.  Činjenica da su prošle godine došli do finala Fair Play lige gdje su izgubili nakon izvođenja penala, pokazuje o kako jakoj ekipi se radi. Ove godine su se dodatno pojačali u nastojanju da osvoje ligu, te su od početka lige slovili za glavnog kandidata za osvajanje lige.“

„S druge strane ekipa Fine Line-a je u odnosu na prošlu godinu izmjenila roster, te je u svoje redove dovela neke nove igrače u nastojanju da osvoji ligu. Sigurno je da ćemo nastojati da Zammu pomrsimo zacrtane planove kako bi se plasirali u finale lige, te na taj način potvrdimo dobre igre koje smo ostvarili u grupnoj fazi natjecanja.“ – dodao je Durić.

Meč između ekipa Fine Line i Zamm mC, čiji je ulog ni manje ni više nego finale lige, igrat će se u nedjelju 25.04. sa početkom u 20:00 sati.