U SUSRET POLUFINALU: BUĆA POTOK SAPLAST

Ekipa Buća Potok Saplast, koja u svojim vitrinama već ima dva naslova Fair Play lige, kao što su nas i navikli i ove sezone su se našli u samoj završnici ovog takmičenja. Iskusna i uigrana ekipa, koju odlikuje timski rad i čvrsta igra, tokom ove sezone doživjela je samo jedan poraz, i kao prvoplasirana iz svoje grupe prošla u četvrtfinale gdje je sa 3:0 bila uspješnije od ekipe Svitanje. 

Sa 35 pogodaka u grupi, i dodatna 3 u četvrtfinalu, popularni “Bućaćosi” su jedan od najubojitijih napada lige, i zasigurno je da će njihov protivnik imati težak zadatak da ih zaustavi. U tom segmentu posebno se ističu Salčin sa 12, odnosno Nezirević sa 8 pogodaka. Također, ne smijemo zaboraviti ni čvrstu odbranu ekipe iz Buća Potoka koja je do sada primila svega 14 golova.

O nadolazećem polufinalnom susretu pričali smo sa dugogodišnjim šefom stručnog štaba ove ekipe, gospodinom Fehratom Hotom, koji je rekao slijedeće: “Sigurno je da očekujemo jednu veoma tvrdu i neizvjesnu utakmicu i borbu do samoga kraja. Obje ekipe su iskusile kako je biti šampion ove lige tako da i jedni i drugi znamo za šta se borimo. Ulog je veliki, a nadam se da će timski duh koji ima moja ekipa prevladati i osigurati nam još jedno finale Fair Play lige.”

Protivnik ekipi Buća Potok Saplast, u polufinalu Fair Play lige, biće ekipa Krajina Vita Plus i sigurno je da nas očekuje jedan veoma zanimljiv susret.