U subotu odigran Green Home Fair Play Cup 2021: Krajina se okitila šampionskim peharom

Ekipi “Vihor” pripao trofej “Damir Hasibović” za fair-play ekipu takmičenja

Sa početkom od 10:30 sati, posjetioci i učesnici u dvorani „Maarif“ na Mojmilu, mogli su uživati u čarolijama futsala Green Home Fair Play Cup 2021, a nakon 9 sati aktivnog igranja ekipa Krajine se okitila šampionskim peharom.

Sve je počelo utakmica grupne faze. Devet ekipa, raspoređenih u tri grupe, borile su za prolaz u polufinale Cup-a. Ekipe Krajina, SU Futura i USSC obezbijedile su svoja polufinalna mjesta kao prvoplasirane ekipe u grupa, dok je ekipa 11. juli Srebrenica kao najbolja drugoplasirana ekipa našla svoje mjesto među top četiri.

U prvom polufinalnom susretu snage su odmjerile ekipe 11. juli Srebrenica i SU Futuro. U jednoj veoma neizvjesnoj utakmici, na kraju je prevladala svježina Futurovaca koji su sa rezultatom 3:2 izborili plasman u borbu za najsjajnije odličje.

Ako je prvi polufinalni meč bio neizvjestan, u drugom je ekipa Krajine ostvarila rutinsku pobjedu i ekipi USSC-a prekinula snove o naslovu prvaka. Rezultat utakmice je glasio 4:0 za Krajišnike.

Utakmica za treće mjesto, u kojoj su snage odmjerili USSC i 11. juli Srebrenica, pripala je Srebrenčanima rezultatom 3:0.

Šlag na tortu fantastičnim nastupima ekipe Krajina tokom čitavog takmičenja, bila je finalna utakmica koju su dobili mnogo lakše od očekivanog. Širi roster, ali i prelijepa timska igra, presudili da se njihovi protivnici sa tri pogotka u mreži zadovolje samo titulom vice-prvaka, dok su Krajišnici zlatnim trofejem Green Home Fair Play Cup 2021 postali najtrofejnija ekipa takmičenja koja se igraju u organizaciji Sportskog udruženja Fair Play.

U pojedinačnoj kategoriji, najbolji golman i igrača dolaze iz pobjedničke ekipe, Ismir Somun i Hasan Hadžić, dok se titulu prvog topnika Green Home Fair Play Cup 2021 okitio Alem Merajić iz ekipe 11. juli Srebrenica.

Ekipa Vihor, koju su činili studenti, okitila se titulom “Damir Hasibović” Fair Play ekipom turnira.

Fotogaleriju Green Home Fair Cup 2021 možete pogledati “OVDJE”.

Kako je Fair Play više od same igre i kao što je ranije najavljeno, sredstva od kotizacije za učešće na turniru bit će preusmjerena u humanitarne svrhe. Iz Sportskog udruženja Fair Play poručuju da će novac od kotizacije, uz određeni dodatak iz fonda Udruženja, proslijediti Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“ i tako dati podršku i doprinijeti njihovom plemenitom radu.

Pored pomenutih ekipa, učešće na turniru uzele su još ekipe Džemat SD Nedžarići, Ljiljani, Ilijaš i Dobro.ba.

Organizacioni tim Green Home Fair Play Cup 2021 želi čestitati pobjednicima, ali i svim učesnicima, jer su na istinski način danas nosili vrijednosti fair play duha.

Fair Play, više od igre!

fb-share-icon