U nedjelju, 17.01.2016. godine, počela druga faza takmičenja BH Telecom Fair Play lige

Pozitiva Sarix prekinula niz Buća Potok Saplasta.

Učesnici BH Telecom Malonogometne lige Fair Play u dobrovoljnoj akciji darivanja krvi.

U nedjelju, 17.01.2016. godine, utakmicama u grupama E i F, počela je druga faza takmičenja BH Telecom Malonogometne Fair play lige.

Postignuti su sljedeći rezultati u grupama E i F:

Balmed- Dobrinja V- Grbavica II Maytex  (3: 2),
Buća Potok Saplast : Pozitiva Sarix Zabrđe  (3:3),
MNK 11.Juli Srebrenica- SD Nedžarići- Zamm mC  (2-2),
FIN: Džemat Bojnik  (6:2),
Svitanje- Stari Grad: Caffe Libris Baščaršija  (5:0).

Prvo kolo u grupama E i F, donijelo je nam je odličan nogomet sa nekoliko zanimljivih duela.

U derbiju prvog kola, sastale su se ekipe Buća Potok Saplasta i Pozitiva Sarix. Branilac naslova i najubjedljivija ekipa prvog dijela takmičenja ušla je u ovu utakmicu kao izraziti favorit. Sa druge strane, ekipa Pozitive koja je u zadnjem kolu doživjela poraz, ušla je u utakmicu izuzetno motivisana sa željom da popravi loš dojam te da pokuša iznenaditi Buća Potok. Utakmica je krenula izuzetno dobro za Pozitivu. U prvih nekoliko minuta promašili su nekoliko šansi, te su poslije presinga uspjeli povesti. Buća Potok je uspio izjednačiti tako da je prvo poluvrijeme završeno neriješenim rezultatom.U nastavku su se ekipe smjenjivale u vodstvu, da bi na kraju neriješen rezultat bio najpravedniji ishod utakmice.

U drugoj utakmici grupe E, Balmed je pobjedio teže nego se očekivalo ekipu Grbavice – Maytex. Malo je nedostajalo ekipi Grbavice Maytexa da naprave iznenađenje u prvom kolu. Priliku da poprave dojam imaće u narednim kolima.

U grupi F, u derbiju utakmice, sastale su ekipe MNK 11. Juli Srebrenica i SD Nedžarići Zamm mC.

Ekipe koje će voditi borbu za prva dva mjesta u grupi dobro su analizirale protivnika te su sa dosta opreza ušle u utakmicu. Tvrda utakmica u kojoj se tražila greška protivnika završila je rezultatom koji odgovara objema ekipama.

U drugoj utakmici sastale su se ekipe FIN i Džemat Bojnika. FIN je nastavio da pruža odlične partije tako da je opravdao ulogu favorita u ovoj utakmici i lakše nego se očekivalo pobjedio Džemat Bojnik.

U grupi za opstanak, Svitanje je službenim rezulatom od 5:0 savladao ekipu Librisa zbog nedolaska na utakmicu.

SD Fair Play je u saradnji sa Zavodom za Transfuzilogiju ove nedjelje organizovao dobrovoljnu akciju darivanja krvi pod sloganom „ Daruj krv, budi Fair Play“. SD Fair Play želi da se zahvali svim učesnicima i gledaocima lige koji su se odazvali ovoj akciji i dali svoj doprinos. U narednim mjesecima SD i Malonogometna liga Fair Play će nastaviti sa društveno korisnim akcijama a naše učesnike ćemo redovno obavještavati o planiranim aktivnostima putem naše web stranice i društvenih mreža.