Torlak predvodi najbolji tim drugog kola BH Telecom Fair Play lige

Borovini Fair Play potez, Svitanje Fair Play ekipa kola

 

Svako odigrano kolo bude obilježeno, kako pojedinačnim tako i timskim partija, koje prednjače u odnosu na ostale takmičare.

 

Sedin Torlak je fantastičnom partijom i sa četiri vezana pogotka koji su prvenstveno kreirali preokret, a na kraju trijumf njegove ekipe, sasvim zasluženo ponio titulu igrača i predvodi najbolji tim drugog kola BH Telecom Fair Play lige.

Među stativama, bravuroznim intervencijama, svoje mjesto je našao Dženan Softić, jedinica Studenata koji je najzaslužniji što je njegova ekipa odolijevala napadima rivala i na kraju uknjižila prvu pobjedu sezone.

Kenan Velagić igra u životnoj formi i sa nova tri pogotka donio drugu pobjedu svojoj ekipi i sasvim zasluženo našao svoje mjesto u “dream timu” drugog kola lige.

Slično Torlaku, Almir Čardaklija je najzaslužniji za preokret i i pobjedu svoje ekipe postigavši hattrick, odnosno pogodak sa deset metara u zadnjim sekundama susreta koji je značio drugi trijumf u isto toliko mečeva.

Visoka pobjeda Tempa nije mogla proći bez pojedinca koji se istakao sa pogotcima, a to je upravo bio Sedin Mulaosmanović koji je tri puta matirao protivničkog čuvara mreže i zauzeo mjesto u najboljoj petorci.

 

Svitanje je nastavilo tradiciju koju gaje svih ovih sezona i proglašeni su Fair Play ekipom kola, dok se u pojedinačnoj katagoriju titulom Fair Play igrača okitio Dino Borovina koji se odrekao nezasluženo stečene prednosti i time pokazao o kakvom je čovjeku i sportisti riječ.

 

Fair Play, više od igre!