Svečano otvorena 12. sezona BH Telecom Fair Play lige

Sead Zećo, najbolji igrač prethodne sezone, izveo početni udarac

S nestrpljenjem iščekivana, 12. sezona BH Telecom Fair Play lige, krenula je svojoj etapom.

Ceremonija svečanog otvorenja lige počela je u 18:00 sati, a pored prigodnog programa, obraćanja organizatora lige, odigrana je i revijalna utakmica škola fudbala „Kickers“ i „Golden Shoes“. Ceremoniju, kao i cjelokupno prvo kolo, propratile su i poruke ljubavi prema domovini kao i podrška narodu Palestine.

Gostima i publici u dvorani „Ramiz Salčin“, ispred Organizacionog odbora, obratio se gdin. Nihad Eminović, predsjednik Udruženja. On se zahvalio prisutnima koji su svojim dolaskom uveličali ceremoniju otvaranja 12. sezone, kao i onima koji su utkali svoju mladost i živote u slobodu koju danas imamo, te naglasio da moramo i sebe i nove naraštaje podsjećati da je cijenimo, jer smo svjedoci vremena u kom je ljudski život nekima ni broj na papiru.

Svoje obraćanje završio je osvrtom na takmičarski dio, te poručio: „Neka pobijedi fair-play, je Fair Play je puno više od same igre.“

Nakon svečane ceremonije, početni udarac 12. sezone BH Telecom Fair Play lige izveo je Sead Zećo, najbolji igrač u protekloj sezoni, a time je ujedno i zvanično otvorena nova sezona, u kojoj će četrnaest ekipa tražiti put da najvišeg podija.

Fair Play, više od igre!