SVE JE SPREMNO ZA MEČEVE POLUFINALA HUAWEI FAIR PLAY LIGE I JUNIOR CUP-A

U NEDJELJU, 24.03., U DVORANI “RAMIZ SALČIN” NA MOJMILU IGRAJU SE POLUFINALNI MEČEVI HUAWEI FAIR PLAY LIGE I JUNIOR CUP-A

Piše: Nihad Eminović

 

Nakon fantastičnih utakmica četvrtfinala, koje su ujedno i sjajna uvertira za nastavak takmičenja Huawei Fair Play lige, sa radošću i nestrpljenjem iščekujemo polufinalne susrete koji će nam dati najbolje dvije ekipe u seniorskoj i juniorskoj kategoriji, odnosno ekipe koje će imati priliku da podignu “ćup” najsjajnijeg odličja.

 

U prvom polufinalnom duelu Huawei Fair Play lige, koji je na rasporedu od 19:30 sati, sastaju se ekipe Krajina i Tempo. Ekipi dvostrukog, uzastopnog šampiona ovo je četvrto zaredom polufinale, što samim time implicira da je iskustvo igranja velikih utakmica na njihovoj strani i može biti jedna o ključnih prevaga ovog duela. Sa druge strane, mlada i poletna ekipa Tempa igra u formi koja ima strahovito-uzlaznu putanju, i kao takvi u najmanju ruku mogu biti ravnopravan, ako ne i bolji protivnik na terenu. U prvom susretu ovih ekipa, koji su odigrali u okviru 7. kola grupne faze, ekipa Tempa je triumfovala sa 3:1. Da li će Krajišnici na najbolji mogući način uzvratiti na ovaj poraz, ili će momčad Tempa po drugi put skinuti skalp aktuelnom, dvostrukom šampionu? – saznat ćemo za nekoliko dana.

Drugi polufinalni susret Huawi Fair Play lige igraju ekipe Zamm mC i SenSu. O snazi i jedne i druge ekipe ne treba posebno trošiti riječi, a činjenica o kvaliteti futsala koji igraju ove sezone jeste da su bili prvo, ondnosno treće-plasirana ekipa nakon završetka grupne faze. Kada već govorim o Zammovcima, njihova vitrina puna je raznoraznih domaćih i internacionalnih nagrada i odličja, međutim, još uvijek je na čekanju kutak odvojen za trofej Fair Play lige. Sa druge strane, baš kao i njihovi protivnici, ekipa SenSu je čest gost završnica, ali ni oni nisu uspjeli da se popnu na najviše postolje. U prvom meču koji se smatra jednim od najspektakularnijih mečeva ove sezone, a odigran je u sklopu posljednjeg kola grupne faze, nakon velikog preokreta ekipa Zamm mC je slavila golom u posljednjoj sekundi susreta i time potvrdila prvu poziciju uoči drugog kruga takmičenja. Jedna od ove dvije ekipe će eventualnom pobjedom imati priliku da se bori za osjećaj slasti šampiona malonogometne Fair Play lige, a put ka tom cilju počinje od 20:30 sati.

 

Polufinalni dan na terenu sportske dvorane “Ramiz Salčin” otvaraju učesnici Junior Cup-a, tačnije ekipe Dobri Bošnjani i Stupčanica Olovo, koje ujedno čine i prvi polufinalni par ovog takmičenja, a meč je na rasporedu od 18:45 sati. Drugi polufinalni susret u okviru napoželjijeg takmičenja za mlade nade futsala igraju ekipe Exotic Kolonija i Liten, a početak ovog dvoboja zakazan je za 21:30 sati.

 

Dođite i ovo nedjeljno poslijepodne provedite uz najatraktvniji futsal i najljepšu atmosferu i budite dio najpozitivnije sportske priče.

Fair Play, više od igre!