Sutra posljednje kolo grupne faze Fair Play lige

Sutra će u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” biti odigrani susreti 11. kola 10. sezone malonogometne Fair Play lige, a čime će biti kompletirana grupna faza takmičenja.

Prvi meč ovog kola igraju FC Gradski i SenSu Al Hana. S nekoliko dobrih rezultata u završnici grupne faze Gradski je osigurao plasman u narednu fazu takmičenja, a uz eventualnu pobjedu mogli bi dodatno napredovati na tabeli prije nokaut faze.

Drugi par sutrašnjeg programa čine Džemat SD Nedžarići i Svitanje. Džematlije trebaju pobjedu i poraz ekipe 11. Juli – Srebrenica u ovom kolu kako bi izborili osmo mjesto i plasman u četvrtfinale, dok će Svitanje sezonu završiti na posljednjem mjestu i ovaj susret igra za prestiž.

U trećoj utakmice se sastaju Frisa i 11. Juli Srebrenica. Kao što ja navedeno, ekipa 11. Jula bi u slučaju poraza i pobjede ekipe Džemata SD Nedžarića okončala sezonu u grupnoj fazi, dok bi Srebreničanima u teoriji i bod trebao biti dovoljan za prolaz dalje. S druge strane i Frisa će nastojati doći do trijumfa radi bolje pozicije i plasmana uoči određivanja parova narednog kruga.

Na teren će potom istrčati igrači SU Futuro i ekipe Ilmijjini Ljiljani. Oba tima će se takmičiti u sljedećoj rundi, ali obzirom na kvalitet ekipa i važnost konačnog plasmana u grupi očekivati je da će oba sastava dati svoj maksimum.

Kao šlag na tortu, posljednji par grupne faze čine Krajina i MNK Livac Ilijaš. Riječ je o okršaju prvoplasirane i drugoplasirane momčadi grupne faze. Krajina je upisala samo jedan poraz na prethodnih 10 utakmica, dok je Ilijaš poražen dvaput, od čega jedanput službenim rezultatom. Krajina ima tri boda prednosti u odnosu na sutrašnjeg protivnika, no Livac bi pobjedom zbog boljeg međusobnog omjera preuzeo čelo tabele i okončao grupnu fazu kao prvoplasirani. Za očekivati je da će zavjesa na grupnu fazu ove sezone Fair Play lige biti spuštena uz jednu kvalitetnu, borbenu i neizvjesnu malonogometnu predstavu.

Raspored 11. kola:

17:00 | FC Gradski – SenSu Al Hana
18:00 | Džemat SD Nedžarići – Svitanje
19:00 | Frisa – 11. Juli Srebrenica
20:00 | Ilmijjini Ljiljani – SU Futuro
21:00 | MNK Livac Ilijaš – Krajina

FAIR-PLAY, VIŠE OD IGRE!

 

 

fb-share-icon