Sutra finalni mečevi Fair Play lige, Junior Cupa i Veteran Cupa

Još jedna sezona malonogometne Fair Play lige je stigla do samog kraja, a sutra ćemo saznati pobjednika 11. sezone! Osim velikog finala lige, sutra je na programu i utakmica za treće mjesto, kao i finalne utakmice sedmog izdanja Fair Play Junior Cupa, odnosno, prvog izdanja Fair Play Veteran Cupa.

Završnica će biti odigrana u Sportskoj dvorani “Goran Čengić” na Grbavici, Sarajevo. Početak programa je u 16:30, dok je svečana ceremonija u 19 sati, nakon čega će biti odigran finalni meč u sezoni.

Finale Fair Play lige

U finalnoj utakmici za pobjednika sezone 2023 će se boriti SenSu Al Hana, aktuelni prvak lige, te Ilmijjini Ljiljani.

SenSu je tokom čitave sezone igrao s dosta malim rosterom, ali je na iskustvo stigao do same završnice, ponajviše zahvaljujući igračima poput Elvedina Hasića i Seada Zeće koji su nosili ekipu u najvažnijim momentima. Kada tu dodamo i Dženana Klačara, najboljeg igrača prošle sezone, ali i ostale itekako kvalitetne momke, jasno je da se ovaj tim može nadati trećoj titulu prvaka.

Ljiljani su možda suprotno očekivanju mnogih stigli do finala, ali to nikako ne umanjuje činjenicu da su zaslužili svoje mjesto u završnici, prvenstveno zbog timskog i borbenog duha koji su pokazali tokom čitave sezone. Predvođeni Seadom Šmigalovićem, uz braću Palić, Edina i Ibrahima, kao i još nekoliko igrača s iskustvom igranja ovog takmičenja, sigurno je da u finalni susret ulaze s vjerovanjem da mogu do prve titule šampiona.

Utakmica za 3. mjesto

U borbi za bronzu će biti SD Nedžarići i Frisa United. Ekipa Nedžarića ima priliku da poslije dugo vremena ponovo osvoji medalju i plasmanom u polufinale su pokazali da igraju itekako nepredvidljivo i da mogu pomrsiti račune svakom protivnike. Nasuprot sebe će imati ekipu Frise, jednog od favorita lige, ali koja je svoj prvi poraz u sezoni doživjela u polufinalu, te će pokušati doći do trećeg mjesta kako bi sezonu ipak okončala na pobjedničkom postolju.

Finale Fair Play Junior Cupa

U finalu Fair Play Junior Cupa gledat ćemo reprizu prošlogodišnjeg finala, a za trofej pobjednika borit će se GFC Junior i Liten.

Obje ekipe su sigurno okončale grupnu fazu prošlog mjeseca, nakon čega je GFC u polufinalu bio i uvjerljiv protiv MNK Sokolje rezultatom 11:3, dok se Liten mučio protiv SSK Metropola 71000, te nakon 5:5 u regularnom dijelu prošao dalje poslije penal serije.

Finale Fair Play Veteran Cupa

Sutra ćemo dobiti i šampiona prvog izdanja Veteran Cupa, a za zlato će se boriti MNK Crni Labud SU Futuro, dvije najuspješnije ekipe grupne faze. U duelu grupne faze Labudovi su bili uspješniji sa 3:1, te ostaje da vidimo da li mogu sutra ponoviti taj ishod koji bi im donio titulu prvaka.

fb-share-icon