SPORTSKE.BA SAZNAJU: Nema nastavka Premijer lige BiH

Kako stvari stoje Premijer liga se neće nastaviti-, saznaje portal Sportske.ba.

Naš izvor iz “krovnog” Saveza uvjeren je kako zbog situacije s epidemijom u RS, nema uslova da se utakmice igraju u terminima koje je NSBiH predvidio.

Fudbalski savez RS obavijestio je “krovni” saveza s preporukama nadležnih RS, kako ne postoje uslovi za igranje utakmica prije 1.jula.
Po svemu sudeći NSBiH će tokom maja donijeti konačnu odluku za Premijer ligu. Prva je opcija da NSBiH za evropska takmičenja prijavi Sarajevo, Željezničar, Borac i Zrinjski.

Druga je opcija da Savez prijavi pomenute klubove za Evropu, a da iz lige ispadnu dva posljednja premijerligaška kluba, a to su prema tabeli Zvijezda i Čelik.

Razmišlja se o opciji da niko ne ispada iz Premijer lige, ali da iduće sezone četiri kluba ispadnu iz elitnog razreda. Za takvu odluku Savez treba dobiti podršku Izvršnog odbora.

Treninzi po grupama, pripreme bez prijateljskih utakmica, Premijer liga bez gledalaca, nema nikakva smisla, pa je sasvim izvjesno da će Savez uskoro donijeti konačnu odluku, a klubovima naložiti da se pripremaju za iduću sezonu.

 

Preuzeto sa sportske.ba!