SPORTSKA DVORANA “MAARIF” DOMAĆIN SEDMOG KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

REUNITED NA POLJULJANI SENSU, DERBI KOLA REPRIZA PROŠLOGODIŠNJEG POLUFINALA

Piše: Nihad Eminović

 

Grupna faza Huawei Fair Play lige već je ušla u svoju drugu dionicu i svaki sljedeći meč znači korak bliže razigravanju. Naredno, sedmo kolo, donosi nam nove susrete i nove prilike za ovjeru karti za prolazak dalje. Zbog rekonstrukcije dvorane “Ramiz Salčin”, domaćin svih šest susreta ovog kola bit će sportska dvorana “Maarif”.

 

U prvom meču sedmog kola Huawei Fair Play lige ekipu SD Nerdžarići čeka veoma težak zadatak jer se na suprotnoj strani nalazi zahuktala ekipa Ljiljana koja u ovom susretu ima ulogu apsolutnog favorita. Crni niz Studenata traje od drugog kola, a ukoliko ga žele prekinuti, morat će dati svoj maksimum i nadati se lošoj večeri suparničke ekipe.

Nakon što su u prošlom kolu ostvarili pobjedu bez ijednog dodira sa loptom, ekipa Krajine će, u susretu protiv probuđene ekipe Tempa, morati pokazati zašto su aktuelni šampioni ukoliko žele da sva tri bodu završe na njihovom kontu.

Momčad Reuniteda nam je u prošlom kolu priredila sjajan preokret u veoma teškom meču. Ništa manje zahtjevan susret ih očekuje i u ovog vikenda, a na megdan im izalazi ekipa SenSu koja što prije želi zaboraviti poraz iz prošlog kola i vratiti se na pobjedničku stazu. Ovaj meč je ujedno i jedan od derbija i svakako duel koji je topla preporuka za sve ljubitelje futsala.

11. Juli Srebrenica ove sezone važi za ekipu sa najviše primljenih golova, i upravo zbog gol razlike, suvereno drži začelje tabele. S obzirom da im u narednom meču za protivnika dolazi favorizovana ekipa SU Futuro, male su šanse da će doći do vedrijih dana u taboru ove ekipe.

U petom susretu sedmog kola Huawei Fair Play lige očekuje nas super-derbi kola, a sastaju se ekipe Fine Line i Zamm mC. Upravo, isti protivnici su bili glavni akteri prošlogodišnjeg polufinala u kojem je na kraju uspješnija bila ekipa Fine Line. Kvalitet, rivalitet i pobjeda za prestiž dovoljni su razlozi da se ovaj meč nađe na listi “must watch” ovog vikenda.

Najveće iznenađenje iz prošle sezone, ekipa Svitanje, ove godine nije u milosti vjetrova fortune. Iako su u većini susreta bili i bolji rival na terenu, bodovi su im izmicali iz ruku te za sada imaju samo tri osvojena boda. Naredni susret im je izvrsna prilika da poprave taj segment, a za protivnika će imati ekipu Zovik koja ove sezone nije na visini zadatka.

 

Pozivamo vas da i ovo nedjeljno poslijepodne provedete uz Huawei Fair Play ligu, a kao što smo i navikli, najljepša atmosfera i najatraktivniji futsal ni ovoga puta neće izostati.

Fair Play, više od igre!