SJAJNI MEČEVI ŠESTOG KOLA U NOVOGODIŠNJEM IZDANJU HUAWEI FAIR PLAY LIGE

PRVI PORAZ SENSU-A, REUNITED PREOKRETOM DO SVA TRI BODA

Piše: Nihad Eminović

 

Ljubitelji i gledaoci Huawei Fair Play lige u Novu godinu ulaze sa velikim osmijehom na licu. Šesto kolo, a prvo u 2019., pružilo je sjajan futsal sa velikim uzbuđenjima i ekstra raspoloženim golgeterima. Osim novih mečava, ovo kolo je obilježilo i gostovanje docenta Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, gdina. Izeta Bajramovića, koji je iskoristio svoje vrijeme govoreći o prednostima fair-playa, kao načina igre sa etikom i moralom, u odnosu na igru u kojoj je pod svaku cijenu bitna samo pobjeda.

U šestom kolu Huawei Fair Play lige odigrano je pet susreta, pa krenimo redom.

 

Zbog nedolaska ekipe Zovik, Krajina je u prvom meču ovog kola slavila službenim rezultatom i tako na najlakši mogući način upisali pobjedu nakon dva vezana poraza.

U drugom susretu snage su odmjerili Zamm mC i Svitanje. Ekipa Svitanja je odlično ušla u utakmicu i došla do vodstva, međutim, nakon što su prokockali niz dobrih prilika da povećaju razultat, slijedi kazna u vidu preokreta. Od tog trenutka, iskusna i brojnija momčad Zamma nameće svoju igru što im je u konačnici donijelo šestu pobjedu za maksimalan učinak i vrh tabele.

Treći meč, ujedno i jedan od derbija šestog kola Huawei Fair Play lige, igrali su SenSu i Fine Line. Iako je ekipa SenSu nešto bolje otvorila utakmicu, Fine Line postiže pogodak i završava prvo poluvrijeme u svoju korist. Sredina drugog poluvremena donosi rezultatski egal, ali to je bilo sve što su momci u crno-žutim dresovima uspjeli uraditi. Ekipa Fine Line ubacuje u brzinu više i novim pogotcima osigurava veoma važnu pobjedu.

Prava drama viđena je u četvrtom susretu u kojem su se sastale ekipe SU Futuro i Reunited. Jedna veoma čvrsta i neizvjesna utakmica pokazala je sve što jedna futsal utakmica može da sadrži. Hadžićani su imali dva gola prednosti do zadnjih desetak minuta i suvereno su držali konce igre u svojim nogama. Kada se činilo da će upisati nova tri boda, iznenadan pogodak momčadi Reuniteda sasvim je promijenio smijer meča. Nošeni tim pogotkom, zadnjih pet minuta Reunitedovci izlaze sa na teren sa igračem-golmanom što se ispostavilo kao pun pogodak jer ubrzo uspijevaju da preokrenu rezultat u svoju korist i time osvajaju možda i najvrijednija tri boda u dosadašnjem dijelu takmičenja.

U petoj utakmici šestog kola, kao što je i bilo očekivano, Ljiljani su upisali rutinsku pobjedu u duelu sa ekipom 11. juli Srebrenica. Tokom cijelog susreta su bili dominantnija ekipa i sasvim zasluženo uknjižili nova tri boda.

Posljednji meč šestog kola igrali su ekipe Tempo i SD Nedžarići. Studenti još od pobjede iz prvog kola ne znaju za bodove, a da tako i ostane pobrinula se ekipa Tempa koja je odličnom timskom predstavom sasvim zasluženo upisala drugu pobjedu u dosadašnjem dijelu Huawei Fair Play lige.

 

Nakon šestog kola, kiks ekipe SenSu značio je da je Zamm mC ostala jedina ekipa sa maksimalnim učinkom. Poraz ekipe SU Futuro iskoristili su Krajina, Reunited i Ljiljani i bodovno prestigli momčad iz Hadžića. Ekipa Tempa pobjedom se izdvojila sa dna tabele, gdje ekipe Svitanje, Zovik, SD Nedžarići i 11. Juli Srebrenica dijele žačelje sa po tri osvojena boda. 

Tabelu i poredak ekipa nakon šest odigranih kola možete pronaći na linku: http://fairplay.ba/fair-play-liga/tabele/. 

 

Ako se po jutru dan poznaje, onda je sa nestrpljenjem očekivati naredne mečeve u  novogodišnjem izdanju sedme sezone Huawei Fair Play lige, najatraktivnijeg i najpoželjnijeg futsal takmičenja.

Fair Play, više od igre!