SenSu Al Hana šampion 10. sezone Fair Play lige

Sportska dvorana “Ramiz Salčin” sinoć je bila domaćin finala 10. izdanja malonogometne Fair Play lige, a titulom prvaka se okitila ekipa SenSu Al Hana. 

Na svečanoj ceremoniji uoči početka posljednje utakmice ove sezone u ime organizatora SU Fair Play prisutne je pozdravio Nihad Eminović, dok se ekipama i prisutnim gostima ispred Ministarstvo kulture i sporta obratio ministar Samir Avdić, a koji je na kraju najboljim ekipama i pojedincima uročio diplome, medalje i priznanja.

Ceremonija je počela intoniranjem himne Bosne i Hercegovine, dok je također uručen i ček za porodicu Dženana Čeligije kojoj će biti dodijeljena sredstva prikupljena od žutih i crvenih kartona u ovoj sezoni.

U okviru sinoćnje završnice, odigran je i susret za treće mjesto u kome je FC Gradski s 2:0 savladao Frisu, a strijelci su bili Eldar Korjenić i Almin Godinjak.

Kada je riječ o finalu između ekipa SenSu Al Hana i MNK Livac Ilijaš, susret je opravdao očekivanja i prisutni gledatelji su imali priliku da gledaju izuzetnu malonogometnu predstavu koje je završena rezultatom 5:5 u regularnom toku, pa su pobjednika odlučivali penali.

SenSu je bio mnogo bolji protivnik u prvom poluvremenu, a sa dva pogotka Sedina Torlaka iz 14. i 19. minuta na poluvrijeme su otišli s vodstvom od 2:0. Sigurno je rezultat mogao biti i dosta uvjerljiviji da ekipa iz Ilijaša na golu nije imala odličnog Safeta Vražalicu.

Poslije dvije minute igre u nastavku Dženan Klačar je povisio na 3:0 i tada se činilo da je Al Hana već odbranila titulu prvaka.

No Livac se nije predavao, a tračak nade vraćaju u 25. minuti kada Klačar postiže autogol za 3:1, dok dvije minute kasnije Emrah Kahriman smanjuje na 3:2.

Sanel Kovačević već u narednoj minuti postiže četvrti gol za ekipu SenSua i vraća dva gola prednosti, ali ubrzo Emrah Kahriman postiže svoj drugi gol na meču za Livac i ponovo je sve bilo otvoreno, a rezultat je bio 4:3.

U 30. minuti sastav iz Ilijaša vraća stvari u egal, a pred golom protivnika se dobro snašao Bajro Spahić koji postiže gol za 4:4.

U 32. minuti Dženan Klačar se po drugi put upisuje u listu strijelaca na ovom meču za 5:4, a SenSu je imao na pet minuta do kraja i situaciju s igračem više, no nisu uspjeli završiti posao i riješiti pitanje pobjednika.

Kazna je stigla u posljednjem minutu utakmice, a Emrah Kahriman je kompletirao het-trik i postigao gol za 5:5, te se pobjednik 10. sezone Fair Play lige morao birati izvođenjem penala.

U prvoj seriji Sedin Torlak je bio precizan za SenSu Al Hanu, dok je na drugoj strani Enes Dorić odbranio udarac Emraha Kahrimana. Potom su Dženan Klačar i Eldar Mašić bili precizni na obje strane. U trećoj seriji Davor Marković je imao meč loptu za SenSu, ali je Safet Vražalica zaustavio njegov udarac, dok je Bajro Spahić svojim golom poravnao rezultat.

Potom se pristupilo “raspucavanju”, Dženan Klačar je bio precizan, dok je Enes Dorić odbranio penal Eldara Mašića i tako donio pobjedu SenSu Al Hani od 3:2 u penal seriji.

Uoči dodjele trofeja i medalja za najbolje ekipe uručena su i pojedinačna priznanja. Prvo mjesto na listu strijelaca sa po 15 postignutih pogodaka su podijelili Dženan Klačar Bajro Spahić, dok je Klačar dobio i nagradu za najboljeg igrača 10. sezone Fair Play lige. Priznanje za najboljeg golmana je dobio Safet Vražalica, dok je ekipa Ilmijjini Ljiljani fair-play ekipa sezone.