SARAJEVSKI DERBI: PRELOMNA UTAKMICA ZA NASTAVAK SEZONE

U sklopu 25. kola BH Telecom Premijer lige BiH danas će biti odigrano ukupno četiri utakmice, a najviše pažnje svakako plijeni duel na Grbavici, gdje se po 118. put sastaju gradski rivali Željezničar i Sarajevo.

Jedinstvena je to utakmica u bosanskohercegovačkom fudbalu, pa je više-manje izlišeno govoriti o pozicijama na tabeli, formi, atmosferi, značajnosti za jedan ili drugi tim.

Uz veliki rivalitet, motiva neće nedostajati ni u jednom taboru, jer računica je jasna. Nakon remija sa Krupom i poraza od Zrinjskog, za Sarajevo bi još jedan kiks mogao ugroziti prvo mjesto na tabeli koje je doskoro djelovalo kao ‘zabetonirano’, dok se, s druge strane, Željezničar bori za treću poziciju koja vodi u Evropu i svaki drugi rezultat udaljava Osimov tim od tog cilja.

“Prvi put derbi pada na dan oslobođenja grada, 6. aprila. Mi ćemo sve učiniti da protekne u jednom prijateljskom tonu, koliko se može kada igraju Željezničar i Sarajevo, a nadam se i da će prisutni imati šta da prepričavaju nakon utakmice. Niko nikome nije dao bodove, jedna ekipa je sakupljala bodove, a druga nije. Ovih 17 bodova je tačan pokazatelj kolika je razlika između Željezničara i Sarajeva od početka ove sezone”, rekao je Osim na konferenciji za medije održanoj jučer.

Da sve protekle u najboljem redu priželjkuje i Husref Musemić.

“Naša obaveza je da svi mi koji budemo na stadionu učinimo sve da sve prođe fer i korektno. Nadam se da će igrati dati svoj maksimum i pokazati se u najboljem izdanju, jer su bodovi potrebni i jednoj i drugoj ekipi”, istakao je strateg tima sa Koševa.

(sportsport.ba)