Prvi krug takmičenja: Grupna faza BH Telecom Fair Play lige u brojkama

U prvom krugu takmičenja postignuto nevjerovatnih 459 pogodaka

 

BH Telecom Fair Play liga već za vikend ulazi u knock out fazu takmičenja, tačnije, u nedjelju su na rasporedu utakmice 1/4 finala takmičenja. Uvertiru za mečeva koji nas očekuju, a ujedno i jedan vid najave u ono što možemo očekivati, saznat ćemo putem osvrta na prvi dio takmičenja. U nastavku teksta donosimo vam grupnu fazu BH Telecom Fair Play lige u brojkama.

U razdoblju od oktobra do novembra 12 ekipa je odigralo ukupno 11 kola grupne faze, odnosno 66 utakmica. U 2.640 minuta futsala postignuto je nevjerovatnih 459 pogodaka, tačnije, u prosjeku je padalo 6.95 golova po utakmici.

Najubojitija je bila ekipa Krajine sa 52 pogodaka, dok je najbolja defanzivna momčad ekipa SU Futuro Hadžići sa svega 20 primljenih, koja ujedno ima i najbolju gol razliku od +24 pogotka. Džemat SD Nedžarići su ekipa čija je mreža najviše puta kapitulirala, 64, i samim time drže i neslavnu titulu najlošijeg omjera postignutih i primljenih pogodaka od -46.

Listu najboljih strijelaca prevodi, Zammov Duvnjak sa 14, a slijede ga Ramić (SenSu AL Hana) i Mirvić (Tempo) sa 13, dok se na diobi treće pozicije nalazi dvojac Fine Line-a, Velagić i Sinanović, sa po 12 pogodaka.

Kada je riječ o manje poželjnoj stani takmičenja, dosuđeno je 675 prekršaja, a podijeljeno je ukupno 147 žutih, odnosno 14 crvenih kartona. Džemat SD Nedžarići su najbolja ekipa po pitanju Fair-Play omjera, dok se na posljednjoj poziciji nalazi ekipa Tempa koja je ujedno i rekorder po broju žutih kartona, ukupno njih 20. Ekipa s najviše crvenih kartona je BH Telecom (4), dok je ekipa Fine Line napravila najviše prekršaja (72), a sa druge strane lider ove tabele je brojao do svega 37.

Četvrtfinale BH Telecom Fair Play lige, igra se u nedjelju, a na osnovu ove mini analize sami procijenite kakvi nas to mečevi očekuju u nastavku takmičenja.

Podsjećanja radi, parove 1/4 finala čine: 

Tempo vs Krajina
SU Futuro Hadžići vs BH Telecom
SenSu Al Hana vs Ilmijjini Ljiljani
Fine Line vs Zamm mC

Fair Play, više od igre!