PROGLAŠENI NAJBOLJI POJEDINCI I EKIPE TREĆEG KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

SALIHOVIĆ NAJBOLJI POJEDINAC, PLAKALO I SVITANJE DOBITNICI FAIR-PLAY NAGRADA

 

Treće kolo Huawei Fair Play lige igrano je u nedjelju 09. 12- 2018. godine, a kao što tu uvijek i biva, poznati su pojedinci, odnosno ekipe, koji su obilježili ovaj krug takmičenje.

 

Uz Salihovića, koji je vašim glasovima proglašen za najboljeg igrača trećeg kola Huawei Fair Play lige, tim najbolje petorke još čine Šabanović, Sitnić, Macić i Hasić.

Podsjećanja radi, Mirnes Salihović je prije svega sjajnom kreatorksom partijom i pogotkom pomogao ekipi Fine Line da ostane neporažena u derbiju, i time ponio titulu najboljeg igrača trećeg kola.

Eldar Šabanović, čija je mreža mirovala ovo kolo, vodio je ekipu SenSu-a do treće uzastopne pobjede, dok je Elvis Sitnić sa svoja dva pogotka i kapitenskom predstavom donio triumf Krajišnicima u odličnom meču protiv ekipe SU Futuro.

Adnan Macić se, u visokoj pobjedi ekipe Svitanje, istakao sa tri pogotka i time našao svoje mjesto u timu kola, dok je Husein Hasić, kapiten Ljiljana, sa pogotkom manje također vodio ekipu do visokog triumfa i došao do mjesta u odabranoj petorki.

 

Prvi igrač, koji je svojim ponašanjem u skladu sa fair play-om i propozicijama lige, zaslužio titulu fair play igrača kola je Muhamed Plakalo. Plakalo je svojim gestom vraćanja lopte protivniku u trenutku kada je utakmica bila na vrhuncu pokazao da je fair play ispred same igre, i time zasluženo ponio ovu titulu.

Momci iz ekipe Svitanje su zaista pravi primjer svima nama i njihovo ponašanje vrijedno je svake pohvale. U tećem kolu su, po ko zna koji put, pokazali da su istinski nosici i ambasadori duha fair play-a i time zasluženo ponijeli epitet fair play ekipe trećeg kola Huawei Fair Play lige.

 

Iskrene čestitke.

Fair Play, više od igre!