POZNATI UČESNICI POLUFINALA FAIR PLAY JUNIOR CUPA 2018

Proteklog vikenda, u organizaciji SU „Fair Play“, odigrane grupna faza i četvrtfinale trećeg po redu Junior Cup-a

Ukupno 16 ekipa, podijeljenih u 4 grupe, priredile su jako kvalitetan futsal sa mnogo lijepih poteza i golova u dvorani “Srce” u Buća Potoku.

Ekipa Diman Caffe Bar je ostvarila maksimalan učinak te je sasvim zasluženo prošla u četvrtfinale kao prvoplasirana u grupi A, dok je ekipa Remix LuxLed iz Visokog sa druge pozicije izborila plasman u narednu rundu.

U grupi B najviše je pokazala ekipa FK VDM koja je sa 7 osvojenih bodova zauzela prvo mjesto, a kao drugoplasirana sa 6 bodova završila je ekipa AC Milan.

Grupa C bila je najučinkovitija po broju postignutih pogodaka, a najuspješnija ekipa bila je Caterpillar koja je sa 3 pobjede završila na prvom mjestu, dok je ekipa Liten završila grupnu fazu na drugoj poziciji.

Najzanimljivije je bilo u grupi D gdje je na kraju gol razlika odlučivala o ekipama koje prolaze dalje. Ekipa All Star sa prve, odnosno ekipa 11. Juli sa druge, prošle su u naredni krug takmičenja.

Četvrtfinale je donijelo vrlo zanimljive susrete. Diman Caffe Bar je ubjedljivo savladao mladu ekipu AC Milan reuzltatom 8:2, čime su “čekirali” svoje mjesto u polufinalu i nametnuli se kao jedan od glavnih favorita ovogodišnjeg izdanja Junior Cup-a. Ekipa Remix LuxLed Visoko je u jednoj dinamičnoj i atraktivnoj utakmici savladala ekipu FK VDM. Konačan rishod ovog meča bio je 10:5 za Visočane.

Vrlo neizvjesnufutsalsku dramu vidjeli smo u susretu izmedju ekipa Caterpillar i All Star. Nakon velike borbe sa obje sttrane i rezultatske neizvjesnosti, na kraju je ipak uspješnija bila ekipa All Star koja je sa 6:5 slavila u ovom duelu i sasvim zasluženo prošla u polufinale.

Posljednji putnik u polufinale je ekipa Liten koja je mnogo lakše od očekivanog savladala dobru ekipu 11. Juli sa ubjedljivih 8:1.

Krajnji ishod svih ovi mečeva donio nam je i polufinalne parove. U prvom polufinalnom susretu sastat će se dvije ekipe iz Visokog, Diman Caffe Bar i Remix LuxLed, dok nas u drugom susretu očekuje duel ekipa All Star i Liten.

Polufinale Fair Play Junior Cup-a 2018 na rasporedu je u nedjelju, 25.03.2018., a igrat će se u sklopu Fair Play lige u dvorani „Ramiz Salčin“. Na osnovu onoga što se moglo vidjeti u dosadašnjem dijelu Cup-a, sigurno je da nas očekuju vrlo kvalitetne i zanimljive utakmice.

Ovim putem, organizatori Junior Cup-a, javno se zahvaljuju svim ekipama učesnicama na odličnom futsalu i fair ponašanju, i pozivaju ih da se pridruže završnici takmičenja.

FAIR PLAY JE OK!