Poznati prvi četvrtfinalisti BH Telecom Fair Play lige

MNK 11.Juli bolji u komšijskom derbiju. Balmed nastavio seriju dobrih rezultata.

U nedjelju, 14.02.2016. godine, utakmicama trećeg kola u grupama E i F, završena je druga faza takmičenja BH Telecom Malonogometne Fair play lige.

Postignuti su sljedeći rezultati u grupama E i F:

Buća Potok Saplast- Grbavica II Maytex ( 6: 0) ,
Pozitiva Sarix Zabrđe: Balmed Dobrinja V (3:8),
SD Nedžarići Zamm mC- FIN( 6:2) ,
MNK 11.Juli Srebrenica: Džemat Bojnik (5:1).

Zadnje kolo u grupama E i F, donijelo je pobjede favorita koji su osigurali svoje mjesto u četvrfinalu.

U derbiju kola, sastale su se ekipe MNK 11.Juli Srebrenica i Džemat Bojnika. Iako, prema plasmanu i dosadašnjim nastupima, utakmica nije odlučivala o mnogo čemu, radilo se o komšijskom derbiju i sudaru braće koja nastupaju za različite ekipe. Ekipa Bojnika je došla dosta oslabljena, bez većine standardnih igrača dok je sa druge strane MNK. 11 Juli bio kompletan i želio svoju dobru formu ponoviti u ovoj utakmici. Na iznenađenje svih prisutnih Bojnik prvi dolazi u vodstvo. Dobru akciju su uspjeli završiti pogotkom. Na njihovu žalost, to je sve bilo što smo vidjeli od Bojnika. Nastavak utakmice je pripao MNK 11. Julu koji je dominirao i držao utakmicu pod svojom kontrolom.

U drugoj utakmici iste grupe, SD Nedžarići Zamm mC je teže nego se očekivalo pobjedio FIN i tako u direktnom okršaju osvojio kartu za nastavak takmičenja.

U grupi E, Buća Potok Saplast poslije dva slaba rezultata povratio je svoju formu i odigrao dobru utakmicu protiv Grbavice II Maytexa. Gotovo u kompletnom sastavu izgledali su ambiciozno i motivisano da poprave dojam koji su ostavili u prethodnim utakmicama. Grbavici II idu sve pohvale za dosadašnji dio lige koji su odigrali hrabro i bez respekta iako oslabljeni neigranjem nekoliko igrača.

Balmed je potvrdio svoju odličnu fomu te nastavio niz pobjeda. Trećom pobjedom u nizu iskazao je svoje ambicije za najviši plasman. Sa druge strane ekipa Pozitive Sarix, igrala je na principu toplo-hladno te je nedovoljna uigranost uzrok slabih rezultata u zadnjim utakmicama.