POZNATI NAJBOLJI POJEDINCI I EKIPE 9. KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

DŽAFERAGIĆ IGRAČ, MIRVIĆU FAIR-PLAY POTEZ, SVITANJE FAIR-PLAY EKIPA KOLA

Piše: Nihad Eminović

 

Kako je došao u redove ekipe SU Futuro, Kenan Džaferagić jednostavno briljira na parketu Huawei Fair Play lige. Nije mu dugo trebalo da se nametne kao pravi vođa i da zajedno sa ostatkom ekipe niže uspjehe. U devetom kolu, protiv veoma teškog protivnika, Džaferagić je direktno učestvovao u svih pet (5) pogodaka svoje ekipe, postigao dva (2) i namjestio tri (3), što je njegovoj momčadi donijelo treću pobjedu u nizu, a njemu titulu najboljeg igrača 9. kola Huawei Fair Play lige.

Osim Džaferagića, u timu kola još se nalaze i Šabić, Macić, Mujezinović i Bisić.

Sjani čuvar mreže ekipe Ljiljani, Nermin Šabić, odličnim izdnanjem među stativama i najvjerovatnim odbranama uspio je sačuvati svoju mrežu u duelu protiv aktuelnog šampiona, što je uveliko pomoglo njegovoj momčadi da ostvari veoma važnu pobjedu.

U golgeterskoj rapsodiji ekipe Svitanja bio je, kao i inače, prvo ime svoje momčadi. Fenomenalni napadač, Jasmin Macić, direktno je učestvovao kod svih jedanaest (11) pogodaka koliko je postigla njegova ekipa. Najbolji strijelac iz prošle sezone, tresao je mrežu protivnika pet (5) puta i podijelio šest (6) asistencija, te na taj način vodio tim do i više nego zaslužene pobjede.

Uspjesi koje dostiže Edin Mujezinović svima nam su uveliko poznati. Njegova dobre partije postale su konstanta na terenima Huawei Fair Play lige, a u devetom kolu vodio je svoju ekipu Zamm mC do nove pobjede sa učinkom od dva (2) pogotka i jedne (1) asistencije.

Pridošlica ekipe Reunited, Kenan Bisić, u veoma važnoj partiji je pokazao da je njegov odabir bio pun pogodak. U susretu koji je bio vrijedan “knock out” faze, Bisić je postigao pet (5) i nosio ekipu do nove pobjede vrijedne učešća u drugom krugu takmičenja.

 

Njima je fair-play drugo ime i već godinama su istinski nosioci svega onoga što ta riječ i predstavlja. U 9. kolu Huawei Fair Play lige ekipa Svitanje je postigla nevjerovatnih jedanaest (11) pogodaka, a svih jedanaest (11) ukrasili su krunom Fair-Play ekipe.

Kada se u trenutcima rezultatskog deficita odrektnete nezasluženo stečene prednosti i vratiti loptu u posjed vašeg rivala, onda se pravi predstavnik i nosioc zastave fair-playa. Upravo, takav potez je napravio i kapiten ekipe Tempa, Muhamed Mirvić, te sasvim zasluženo ponio epitet Fair-Play igrača 9. kola Huawei Fair Play lige.

Čestitamo!

Fair Play, više od igre!