POZNATI NAJBOLJI POJEDINCI I EKIPE 8. KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

MUJEZINOVIĆ IGRAČ, OGRIĆU FAIR-PLAY POTEZ, ZAMM MC FAIR-PLAY EKIPA KOLA

Piše: Nihad Eminović

 

Pored Mujezinovića, koji je ujedno i proglašen najboljim igračem, u “dream” timu 8. kola Huawei Fair Play lige nalaze si i Jarac, Dudo, Mirvić i Šabotić.

Edin Mujezinović je igrač kojeg ne treba posebno predstavljati. Gol-mašinerija ekipe Zamm mC zasigurno je jedan od najboljih, ako ne i najbolji, igrač u historiji ovog takmičenja. U prošlom kolu, ovaj vrhunski golgeter je bio na visini zadatka i postigao 4, odnosno polovinu od ukupno postignutih pogodaka svoje ekipe, i sasvim zasluženo po drugi put ove sezone proglašen najboljim igračem kola.

“Jedinica” ekipe SU Futuro, Ismir Jarac, pružio je još jednu fantastičnu partiju u dresu momčadi iz Hadžića. U proteklom kolu, Jarac je na najboji način demonstrirao šta znači imati golmana vrhunske kvalitete kada je u derbiju izvanrednim odbranama sačuvao svoju mrežu i donio svojoj ekipi tri važna boda.

Prekaljeni i iskusni fudbaler, Edin Dudo je prošle godine proglašen za MVP-a lige. Gdje je stao prošle, graditelj igre ekipe Fine Line nastavio je i ove sezone i upravo na njegov pogon ova ekipa bilježi veoma zapažene rezultate. Sa dva pogotka i direktnim učešćem kod još jednog, gdje je svojom reakcijom natjerao protivnika na autogol, Dudo je bio najbolji pojedinac u veoma teškoj utakmici protiv nezgodnog rivala i glavni je krivac za nova tri boda na kontu svoje ekipe.

Muhamed Mirvić ne prestaje rešetati protivničke mreže. Rastom forme ekipe Tempo, Mirvić je jednostavno zablistao i prvo je golgetersko ime ovog tima. “Ubodna igla” “Alenovih Beba” i u osmom kolu bio je na visini zadatka kada je “hattrickom” donio pobjedu i nova tri boda koja skoro pa sigurno znače prolazak u naredni krug takmičenja.

Edvin Šabotić blista ove sezone u dresu ekipe SenSu. Ovaj, prije svega, sjajni defanzivac je jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate ekipe u “žuto-crnim” dresovima. Pored toga što je neprikosnoven u defanzivi, Šabotić je u 8. kolu pokazao i napadčko umijeće postigavši dva pogotka i upisavši jednu asistenciju, što je uveliko pomoglo da njegova momčad dođe do punog plijena.

 

Ekipa Zamm mC će sa zadovoljstvom i osmijehom na licu pamtiti i rado se prisjećati proteklog kola. Osim visoke pobjeda za ovjeru liderske pozicije, koja je ujedno i iznjedrila najbolja igrača kola, ova sjajna ekipa je, kao kruna svemu, proglašena za Fair Play ekipu kola, čime su kompletirali “triplettu” laskavih dostignuća 8. kola Huawei Fair Play lige.

Golman Reuniteda, Mirza Ogrić, se odrekao nezasluženo stečene prednosti kada njegovom timu i nije baš najbolje išlo na terenu. Upravo to vraćenja lopta, odnosno priznanje da je posljednji igrao njome, rezultiralo je kornerom za protivnika iz kojeg će se kasnije zatresti njegova mreža. Iako je takvim potezom možda kumovao porazu svoje ekipe, Ogrić je pokazao da mu je fair-play ispred same igre čime je sasvim zasluženo ponio titulu Fair-Play igrača osmog kola Huawei Fair Play lige.

Čestitamo!

Fair Play, više od igre!