POZNATI NAJBOLJI POJEDINCI I EKIPE 6. KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

PRIJIĆ IGRAČ, VARUPI FAIR-PLAY POTEZ, SD NEDŽARIĆI FAIR-PLAY EKIPA KOLA

Piše: Nihad Eminović

 

Uz Amera Prijića, koji je je u velikom preokretu ekipe Reunited postigao dva pogotka i time zaslužio da bude izabran za najboljeg igrača 6. kola Huawe Fair Play lige, mjesto u idealnom timu još su izborili Šehić, Mirvić, Habibija i Macić.

Svi mi znamo da je u futsalu golman “vrijedan pola ekipe”, a da je to zaista tako, pokazao nam je i dokazao sjajni Salih Sehic čije su odbrane vodile ekipu Fine Line do nova tri boda, a njemu trasirale put ka fantastičnoj petorki.

Uzdanica ekipe Tempo, Muhamed Mirvić, sa dva pogotka i asistencijom bio je glavni akter u pobjedi svoje momčadi koja je značila ulazak u top 8 ekipa, i time sebi obezbjedio mjesto među “odabranima”.

Nažalost po ekipu Svitanje ni tri pogotka, koje je postigao njihov daleko najubojitiji igrač Jasmin Macić, nisu bila dovoljna za pozitivan rezultat. Blaga utjeha svemu tome može biti individulno dostignuće prvog topnika ekipe koji je ovom partijom obezbjedio mjesto među najboljih pet.

O petom, posljednjem učesniku “dream” tima ne treba pretjerano trošiti riječi. Prosto i jednostavno, kada najviše zatreba on se pokaže na djelu. Srce mašinerije ekipe Zamm mC, Edin Habibija, pokazao je zašto je upravo on taj koji nosi kapitensku traku u ovoj vrhunskoj ekipi. Sa svoja dva pogotka i oličenjem kapitenske predstave pomaže ekipi da ostvari pobjedu i time sasvim zasluženo biva izabran u najbolji tim 6. kola Huawei Fair Play lige.

Studenti su još jedno pokazali da im je fair-play ispred same igre što je rezultiralo da, po drugi put ove sezone, ekipa SD Nedžariči bude izabrana za fair-play ekipu kola.

Možda proteklo kolo nije bilo takmičarski uspješno za ekipu SenSu, ali gledajući iz perspektive fair-play segmenta, ova momčad može biti veoma ponosna. Naime, Emir Varupa, član gore pomenute ekipe, u dva navrata se odrekao nazasluženo stečene prednosti i to u trenutcima kada stanje na semaforu nije išlo u korist njegovog tima. Emir je ovim potezima pokazao da je doista jedan od istinskih ambasadora onoga za šta se zalaže Huawei Fair Play liga i sasvim zasluženo ponio titulu fair-play igrača kola.

Iskrene čestitke!

Fair Play, više od igre!

fb-share-icon