POZNATI NAJBOLJI POJEDINCI I EKIPE 1/4 FINALA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

ALIĆ IGRAČ, DUDIĆU FAIR-PLAY POTEZ, SENSU FAIR-PLAY EKIPA KOLA

Piše: Nihad Eminović

 

Najbolji tim kola predvodi Alić, a pored njega u najboljoj petorki nalazi se i dvojac Krajine, Jarebica i Salić, kao i Mujezinović i Mahinić.

Tempo je ekipa koja piše bajku sedme sezone ovog takmičenja, a jedan od glavnih aktera ove momčadi je Alen Alić. Igrač poznat po svojoj zahvalnosti i podređenosti timu, u 1/4 finalu je pokazao svu svoju snagu i umijeće. Pri rezultatskom deficitu, ovaj srčani momak nije posustajao niti odustajao, a sa dva pogotka je, uz pomoć svojih suigrača, bio glavni kreator preokreta vrijednog triumfa protiv vicešampiona i karte koja vodi u top 4 ekipe.

Iako ga nije bilo među stativama veći dio sezone, Fedža Jarebica je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih, ako ne i najbolji, golman lige od kad se ona i igra. Kada je njegova momčad posustajala, i kada se činilo da je preokret na pomolu, ovaj maestralni čuvar mreže demonstrirao je po ko zna koji put svoje kvalitete i nadljudskim odbranama čuvao svoju mrežu. Šlag na tortu odlične partije bila je odbrana penala koja je ekipi Krajine trasirala put u četvrto uzastopno polufinale.

Slično kao i Jarebica, njegov timski kolega Damir Salić pakazao je sav svoj futsalski raskoš i iskustvo u veoma teškoj utakmici protiv jakog protivnika. Među poletnim mladićima Krajine, kada je najviše trebalo i kada je tim vapio za vođom, Salić je preuzeo tu ulogu i dirigovao svojom ekipom koja je na kraju slavila prolaz u 1/2 finale. Salić je uz izvrsnu lidersku partiju postigao i dva pogotka što je bilo i više nego dovoljno da se nađe u “dream” timu 1/4 finala.

U ne tako lagodnoj partiji, ekipa Zamm mC ostvarila je pobjedu koja je značila put polufinala. Edin Mujezinović, čovjek koji postavlja golgeterske standardne ove lige, bio je jedan od najzaslužnijih za ovaj triumf. On je sa svoja dva pogotka prvenstveno načeo mrežu protivnika, a zatim upisao i asistenciju koja je na kraju bila ključna ka mirnoj završnici i sigurnoj pobjedi njegove momčadi.

S obzirom na nedostatak pojedinih igrača, nešto više prilike za igru u 1/4 finalu imali su igrači koji uglavnom sa klupe počinju utakmice ekipe SenSu. Jedan od njih je i Haris Mahinić, momak koji je u potpunosti iskoristio ukazanu minutažu i izrastao u heroja ove ekipe. Upravo je on bio taj koji je postigao izjednačujući pogodak i odveo svoju ekipu u penal seriju iz koje su na kraju izašli kao pobjednici i bukirali mjesto u polufinalu sedme sezone najatraktivnijeg futsal takmičenja.

 

Kako su završili grupnu fazu, tako su počeli i eliminacijski dio takmičenja. Ekipa SenSu pod zastavom fair-play duha nastavlja putovanje ka polufinalu Huwei Fair Play lige, i ukupno treći put ove sezone nose titulu Fair Play ekipe kola.

Profesionalnost i kavaljerstvo koji ga prate tokom čitave karijere, kako igračke tako i trenerske, ovaj iskusni as je pokazao i na terenu manjih dimenzija. Vrsni majstor, Feđa Dudić, odrekao se nezasluženo stečene prednosti demonstriravši pravo oličenje sportskog karaktera nadahnutog fair-playom i sasvim zasluženo ponio titulu Fair Play igrača 1/4 finala Huawei Fair Play lige. 

Čestitamo!

Fair Play, više od igre!