POZNATI NAJBOLJI POJEDINCI I EKIPE 1/2 FINALA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

ALIĆ IGRAČ, MULAHMETOVIĆU FAIR-PLAY POTEZ, SENSU FAIR-PLAY EKIPA KOLA

Piše: Nihad Eminović

 

Najbolji tim kola predvodi Alić, a pored njega u najboljoj petorki nalaze se i njegove timske kolege Ibrahimović i Beširević, kao i dvojac ekipe Zamm mC, Mujezinović i Mulahmetović.

Tempo je ekipa koja ove sezone piše svoju bajku, a kao dokaz o njihovoj igri u polufinalu jesu upravo tri igrača ovog tima koja su našli svoje mjesto u najboljoj petorki kola. Alen Alić je sigurno jedan od glavnih i najzaslužnijih aktera za razultate ove ekipe. U polufinalnom susretu sjajni Alić je uz pogodak i asistenciju srušio aktuelnog šampiona i vodio svoju ekipu ka zasluženoj pobjedi, što je na kraju rezultiralo da po drugi put bude proglašen za najboljeg igrača kola. 

Osmi Alića, fantastičan meč odigrao je i Enis Beširević koji je dirigovao igrom svoje ekipe. Beširević je nakon akcije iz kornera uspio postići i maestralan pogodak koji je dotukao sve nade Krajine o rezultatskom povratku u meč. A o trećem članu ekipe Tempo koji je izborio svoje mjesto u “dream” timu kola, šta drugo reći nego da jednostavno briljira ove sezone. Kažu da golman vrijedi pola ekipe, a to je upravo ono što Sedin Ibrahimović znači za svoju momčad. Njegove bravurozne odbrane i vrhunska forma ključni su segmenti uspjeha ekipe Tempo. U polufinalnom susretu ponovo je, kao i u grupnoj fazi, izluđivao Krajišnike i u velikoj mjeri bio zaslužan za veliki podvig i uspjeh svoje ekipe.

S obzirom da se pored Tempa i Zamm mC plasirao u finale, njihov dvojac našao se u odabranoj ekipi. Na putu do finala, Edin Mujezinović je ponovo pokazao svoj raskošni talenat, a u polufinalnom susretu, sa kapitenskom trakom oko ruke i postignutim pogotkom, vodio je svoju ekipu do triumfa i ovjere mjesta u finalnom meču. Drugi Zammovac u najboljih pet je, ni manje ni više, nego veliki Nijaz Cuni Mulahmetović, čovjek o kome ne treba posebno trošiti riječi kada je umijeće futsala u pitanju. Sigurno jedan od najboljih igrača bh. futsala u njenoj historiji.

Osim što je odigrao na očekivanom nivou, Mulahmetović je pokazao da je zaista veliki gospodin na terenu i van njega te po ko zna koji put demonstirao o kakvoj sportskoj i ljudskoj veličini je riječ. Imao je loptu u nogama i mogao je trčati kontru zajedno sa svoja dva saigrača dok je protivnički gol branio samo jedan igrač, međutim, on se odlučio izbaciti loptu u aut kako bi se ukazala pomoć suparniku koji je ostao ležati na parketu, čime je sasvim zasluženo ponio titulu Fair Play igrača kola.

Četvrti put ove sezone svojim partijama zaslužili su titulu Fair Play ekipe kola. Šta drugo reći osim: “Svaka čast momci!”. Momčad SenSu-a je još jednom pokazala da su istinski nosioci duha fair-playa.

Fair Play, više od igre!