Poznati finalisti Fair Play lige i Junior Cupa

Sinoć su u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” odigrani polufinalni susreti Fair Play Junior Cupa i Fair Play lige.

U finalu 10. sezone malonogometne Fair Play lige za trofej najboljeg će se boriti SenSu Al Hana i MNK Livac Ilijaš.

SenSu je s 2:1 u polufinalu bio bolji od ekipe FC Gradski. Dženan Klačar je postigao vodeći gol za SenSu u 12. minuti, a rezultat je ostao nepromijenjen do 29. minute kada isti igrač pogađa za 2:0. Građani su u završnici prekrasnim golom Faruka Brkanića smanjili na 2:1, ali snage ni vremena za izjednačenje nije bilo.

MNK Livac Ilijaš je u susretu protiv Frise prokockao prednost nekoliko sekundi prije kraja, ali je na kraju ekipa iz Ilijaša ipak stigla do karte za finale. Kenan Velagić je poslije sedam minute igre doveo Frisu u prednost, ali je Almir Alić u 13. minuti poravnao rezultat. Poslije tri minute igre u nastavku Bajro Spahić donosi preokret Livcu i vodstvo od 2:1. Kada se činilo da je sve gotovo, Kenan Velagić se nije složio s tim te je u posljednjim trenucima utakmice postigao svoj drugi gol za 2:2 i odveo utakmicu u penale. U prvoj seriji je Safet Vražalica odbranio penal igrača Frise, dok su preostali izvođači bili uvjerljivi na obje strane, a što je bilo dovoljno da Livac Ilijaš slavi s 3:2 u penal seriji i plasira se u finale.

Prije utakmica polufinala Fair Play lige odigrani su i polufinalni susreti Fair Play Junior Cupa.

GFC je sa visokih 12:0 deklasirao ekipu Gimnazijalci. Pet golova je postigao Almin Godinjak, po dva gola su dali Harun Honić, Dženan Višća i Omar Omerović, a u listu strijelaca su se još upiso i Harun Čovrk.

U drugom polufinalu uvjerljiva je bila i ekipa Litena, a koja je s 5:0 savladala Prvu bošnjačku gimnaziju. Ajdin Drina je postigao het-trik, Anel Pirić je dodao jedan gol, dok je jedan od igrača PBS-a postigao autogol.

Finalni susreti u obje konkurencije su na rasporedu u nedjelju, 12. juna.

fb-share-icon