POLJULJANI ŠAMPION IZLAZI NA MEGDAN NAJUBITAČNIJEM NAPADU LIGE

DVA VELIKA DERBIJA U PETOM KOLU HUAWEI FAIR PLAY LIGE

Piše: Nihad Eminović

 

Sedma sezona Huawei Fair Play lige uveliko uzima maha, a za vikend nas očekuje peto kolo ovog futsal takmičenja. Ponovo je na programu novih šešt susreta a najzanimljivije će biti u duelima Krajina vs. Zamm mC, odnosno Fine Line vs. SU Futuro.

 

Momčad Reuniteda u ovoj sezoni igra veoma dobro, međutim, nedostatkom sreće i padom koncentracije u zadnjim minutama, te igre uglavnom nisu bile krunisane punim plijenom. U prvom meču petog kola čeka ih težak zadatak jer se na suprotnoj strani nalazai ekipa 11. Juli Srebrenica koja je u prošlom kolu priredila najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone i “uzela skalp” vicešampionu. Ova pobjeda im daje pozitivan vjetar u leđa, tako da nas očekuje jedan veoma neizvjestan duel.

Upravo poražena ekipa vicešampiona iz prošlog kola, Fine Line, igrat će drigi susret ovog kola protiv ekipe SU Futuro. Ekipa iz Hadžića ove sezone igra sjajan timski futsal i na osnovu onog što su pokazali do sada sigurno je da će pokušati “knock out-irati” poljuljani Fine Line kojem je ovaj meč prilika da pokažu da je prošlo kolo bilo samo loših “40 minuta”. Svima vama koji volite futsal ovaj susret je topla preporuka.

U trećem duelu petog kola Huaei Fair Play lige sastaju se aktuelni šapmion, ekipa Krajine, i Zamm mC. Slično kao i Fine Line, Krajišnici su doživjeli težak poraz od ekipe SenSu i u ovom meču moraju tražiti iskupljenje za igru u prošlom kolu, dok sa druge strane i više nego odlična ekipa Zammovaca juri svoju petu pobjedu za maksimalan učinak i ovjeru vrha tabele. Kao i prethodni, ovaj susret je pravi futsal spektakl koji se ne smije propustiti.

Zovik je jedina ekipa koja još uvijek nema niti jedan osvojeni bod, a protivnik u ovom kolu im je mlađahna ekipa SD Nedžarići koja igra po sistemu toplo-hladno. Očekuje nas jedan veoma zanimljiv meč, a ostaje nam da saznamo da li će “iskustvo” moći da triumfuje protiv “poletne mladosti”.

Peti susret petog kola donosi duel ekipa Tempo i Ljiljani. Ljiljani imaju ulogu favorita u ovom susretu, ali ne treba podcijeniti ni ekipu Tempa koja nošena pobjedom i prvim podovom iz prošlog kola, sigurno može pomrsiti račune i puno jačim ekipa.

Zadnji susret ovog kola igraju ekipe Svitanje i SenSu. S obzirom da uz Zamm mC jedini imaju sve pobjede, ekipa SenSu je apsolutni favorit ovog susreta, ali njihovo “pet od pet” moglo bi biti pod velikim upitnikom ako proradi za sada prigušeni napad Svitanja.

 

Peto kolo Huawei Fair Play lige igra se u nedjelju, 23. 12. 2018. godine, a domaćin šest iznad navedenih duela je olimpijska dvorana “Ramiz Salčin” na Mojmilu. Pozivamo vas da dođete i uživate u najatraktivnijem futsalu i najljepšoj sportskoj atmosferi u gradu.

Fair Play, više od igre!