Počela utrka za osvajača naslova XXIX Champions league

Liga prvaka: Bh.  ekipa ZAMM mC slavila protiv Francuza

 

U organizaciji Udruženja Amaterske futsal asocijacije (AFA), članice UEFS-a, Sarajevo je od 14.-18. maja 2019. godine domaćin internacionanog turnira XXIX Champions league u amaterskom futsalu.  

Na turniru, koji se igra u dvorani „Ramiz Salčin“ na Mojmilu, nastupaju ekipe iz Francuske, Češke, Rusije i Bosne i Hercegovine.

 

Prvi mečevi Lige prvaka u amaterskom futsalu – XXIX Champions league odigrani su jučer u dvorni „Ramiz Salčin“ u Sarajevu. Internacionalno takmičenje čija je završnica u subotu, 18. maja, a koje se održava u organizaciji Udruženja Amaterske futsal asocijacije (AFA) – članice UEFS-a, otvoreno je duelom poršlogodišnjeg osvajača ruskog Torpeda i ekipe VPS Novabrik iz Češke. Sasvim neočekivano rezultatom 2:1 pobijedila su momčad iz Češke golovima dvostukog stijelca Poul Tomaša, a jedini gol za Torpedo postigao je Maksim Jusupov.

U drugom duelu domaća ekipa ZAMM mC slavila je protiv Black Panthersa iz Francuske. Utakmica puna preokreta i atraktivnih poteza donijela je osam pogodaka (5:3). Vodsvo gostiju od 1:0 obećalo je izuzetan meč, ali ne i pobjedu Black Pantherasa među kojima su najefikasniji bili Francois Chauvel i Wilson Sameda koji je pogađao dva puta. Mrežu gostiju zatresli su dvostruki strijelac Ibrahim Hršumović, Edis Mršo, Mirza Selimović i Nijaz Mulahmetović. Inače, prvobitni raspored utakmica izmjenjen je u posljednji trenutak zbog kašnjenja prtljaga ekipe Spartak Moscow, koji će svoju prvu utakmicu odigrati danas.

 

Utakmice Lige prvaka nastavljaju se prema sljedećem rasporedu:

Srijeda, 15. maj , 2019.

  • 13.30 VPS Novabrik (CZE) – Puget Futsal (FRA)
  • 15.15 Black Panthers (FRA) – Spartak Moscow (RUS)

Četvrtak, 16. maj, 2019.

  • 13.30 Torpedo (RUS) – Puget Futsal (FRA)
  •  15.15 Spartak Moscow (RUS) – ZAMM mC (BiH)

Petak, 17. maj, utakmice polufinala
Subota, 18. maj, FINALE

Ljubitelje futsala pozivamo da svojim prisustvom uveličaju i u sportskoj atmosferi isprate ovaj nesvakidašnji događaj. Ulaz za sve utakmice je slobodan.