Peto kolo BH Telecom Fair Play lige: Derbi Ljiljana i Futura

Ljiljani u susretu sa Futurom traže prvi ovosezonski trijumf, Krajišnici za prekid crnog niza protiv Studenata

 

Zimske pahulje i snježna idila polako osvajaju glavni grad Bosne i Hercegovine noseći sa sobom hladnoću i studen, međutim, na parketu BH Telecom Fair Play lige vladaju tropske temperature. Sami osvrt na tabelu je dokaz izjednačenosti timova u sezoni 2019/20 i još uvijek se ne mogu reći imena favorita. Naredno, peto kolo  koje se igra u nedjelju donosi nam novih,  šest veoma zanimljivih duela.

Nešto je krenulo po zlu za ekipu Ilmijjinih Ljiljana ove sezone. Od ekipe koja je suvereno dolazila do pobjeda do ekipe koja još uvijek čeka na prvi trijumf uz ,za njih skromna, dva osvojena boda. U ovom kolu na megdan im dolazi zahuktala ekipa iz Hadžića, i s obzirom na težinu uloga ovog meča, sa pravom je očekivati vrhunski futsal spektakl.

Nakon dva izgubljena boda u prošlom kolu, BH Telecom će puni plijen tražiti u duelu sa mlađahnim Zammovcima koji su preokretom u prošlom kolu prekinuli niz od dva vezana poraza i u ovom će sigurno dati sve od sebe da taj nastave pozitivnim kolosijekom.

Fine Line do sada ne zna za gubitak bodova, a u ovom kolu priliku da im otkine 100% učinak imat će ekipa Svitanja kojoj je to već uspijevalo protiv favoriziranih protivnika. Hoće li tako biti i ovoga puta, ostaje nam da saznamo u trećem meču petog kola.

Iako su izašli kao pobjednici u prošlom kolu, momčad Reuniteda i dalje djeluje neuvjerljivo, a priliku da to poprave imat će u narednom susretu protiv prekaljenih majstora, iskusne ekipe Apotekara koje sigurno neće ispustiti svoje prilike za sva tri boda.

Nakon crne serije od dva vezana poraza i svega četiri osvojena boda , sve osim pobjede dvostrukog, uzastopnog šampiona lige protiv ekipe Studenata smatrat će se velikim iznenađenjem.

Ekipa 11. Jula će nakon poraza i prošlog kola tražiti bodove kod veoma jake ekipe Tempa koji je nakon kiksa u prvom kolu uspio da vrati pravu formu i veže tri pobjede. Iako nema epitet velikog derbija, ova meče je topla preporuka za sve ljubitelje futsala.

 

Peto kolo BH Telecom Fair Play lige igra se u nedjelju na dobro poznatoj lokaciji, dvorana “Ramiz Salčin” Mojmilo, Dođite u budite dio najljepše sportske priče u gradu.

Fair Play, više od igre!