Osmo kolo BH Telecom Fair Play lige: Velika borba za “top 8”

 

Nova nedjelja i novo kolo na parketu BH Telecom Fair Play lige je pred nama. Kako se bliži kraj grupne faze, svaki meč nosi svoju težinu jer je ulog ni manje ni više nego borba za pozicije koje vode u knock out fazu. Utakmice osmog kola donose nekoliko zanimljivih duela, pa krenimo redom.

Prvi meč, pa odmah i derbi kola. Hadžićani koji su trijumfom u prošlom kolu zasjeli na drugu poziciju imat će priliku da se eventualno novom pobjedom nad trenutnim  liderom približe na samo bod zaostatka. Obje ekipe igraju odličan futsal, a susreti ove dvije momčadi iz prethodnih sezona garantuju nam pravi futsal spektakl.

Drugu utakmicu, ništa manje bitnu, igraju BH Telecom i Reunited. Nakon poraza u prošlom, Telecomaši će sigurno ići na pobjedu kako bi ostali u gornjem dijelu tabele, dok Reunitedu sve osim tri boda znači da ostaju s minimalnim šansama za plasman u naredni krug takmičenja.

Nakon sedam odigranih kola niko nije očekivao da će Krajišnici biti van dometa knock out faze, vjerovatno ni oni sami. U ovom kolu imat će priliku protiv ekipe Svitanja, uz kiks izravnih konkurenata, da se domognu mjesta koje vodi dalje, međutim moraju biti veoma oprezni jer njihovi rivali su poznati da s lakoćom mogu pomrsiti račune svakoj ekipi.

Nakon što su pauzirali u prethodnom kolu, Studenti će igrati utakmicu protiv ekipe Tempa, koja će nakon poraza sigurno doći u punom sastavu te jurišati na nova tri boda koja ih ostavljaju u gornjem dijelu tabele.

Izravan duel za bolju poziciju imat će ekipe Zamm mC i Ilmijjini Ljiljani. Povratkom kapitena Hasića Ljiljani su podigli svoju igru na veći nivo, a sa nova tri boda bi prestigli svog rivala, dok će Zammovci, nakon što su prokockali sigurnu pobjedu u prošlom, u ovom tražiti iskupljenje koje bi im vrlo vjerovatno značilo i osigran prolaz dalje.

Posljednju utakmicu osmog kola igraju SenSu Al Hana i 11. Juli Srebrenica. Apotekari će sigurno htjeti da što prije zaborave negativan rezultat iz prošlog kola te svim snagama krenuti po nove bodove, a sa druge strane čeka i ekipa koja je prošle sedmice odlično nastupala na međunarodnom turniru i koja će svakako željeti da nastavi u istom ritmu. 

 

Mečevi BH Telecom Fair Paly lige uvijek su prava poslastica za sve ljubitelje futsala, zato vas i ove nedjelje očekujemo u dvorani “Ramiz Salčin” na Mojmilu da budete dio najljepše sportske priče. 

Fair Play, više od igre!

fb-share-icon