Odigrano treće kolo BH Telecom Fair Play lige: Futsal za pamćenje u dvorani Hills

Srebrenčani u zadnjoj minuti ispustili puni plijen, BH Telecom i Fine Line nastavljaju sa pobjedama

 

Nedjeljna poslijepodneva imaju sasvim novu dimenziju od kako su na njihovom dnevnom repertoaru najatraktivniji futsal i najljepša sportska atmosfera. Ovoga puta, domaćin ovog spektakularnog takmičenja bila je sportska dvorana Hills, na čijem su parketu stvarane čarolije trećeg kola BH Telecom Fair Play lige.

Sve je počelo susretom u kom je nastavljena dominacija ekipe Telecoma. Raspoloženi Imamović, i uigran kolektiv bili su prejaki za Studente, ostvarivši treću pobjedu u isto toliko utakmica.

U drugom susretu viđena je jedna veoma teška i napeta utakmica na terenu, dok su gledaoci na tribinama mogli uživati u uzbuđenjima ovog susreta. Iako je Krajišnici bili ti koji su imali prednost u dva navrata i veoma dobro izgledali tokom meča, ipak više spretnosti i koncentracije na kraju je donijelo preokret i sva tri boda u tabor ekipe Tempo.

U susretu Davida i Golijata, momčad 11. Jula Srebrenice je u zadnjoj minuti ispustila plijen iz svojih ruku. Iako sa samo jednom izmjenom, na krilima sjajnog Čička imali su prednost od dva gola i taman kada se pomislilo da će uknjižiti prvu pobjedu, dva prekida i realizacije Smajlovića, dovele su u konačnici do podjele bodova.

Fine Line ove godine ne zna za poraz. Odlično ukomponovana momčad sa spojem iskustva i mladosti, ovoga puta su visokom pobjedom bez primljenog pogotka savladali ekipu Zamm mC za 100% učinak u osmoj sezoni takmičenja.

Stari lisci u timu SenSu Al Hana pokazali su da u njihovim nogama ima još uvijek majstorstva i magije što su ih u mlađim danima krasili. U jednoj futsal predstavi koja može biti simbol fair playa, pobijedili su ekipu Svitanja za svoju drugu pobjedu u ovoj sezoni.

Posljednji meč trećeg kola donio je možda i najviše uzbuđenja. Rani deficit Hadžićani su uspjeli preokrenuti a zatim i povisiti svoju prednost za očekivanu mirnu završnicu. Dva brza pogotka Reuntieda u zadnjim minutama susreta unose novu neizvjesnost, međutim do kraja nije bilo vremena za nešto više te sva tri boda odlaze pravac Hadžića.

 

Nakon trećeg odigranog kola sve ekipe su upisale bodove. Bez poraza su BH Telecom i Fine Line koje dijele lidersku poziciju, dok se na začelju tabele nalaze Svitanje i 11. Juli Srebrenica sa po jednim osvojenim bodom.

Fair Play, više od igre!