Odigrani dueli 7. kola Fair Play lige

Sinoć su u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu odigrane utakmice 7. kola 11. sezone malonogometne Fair Play lige.

Prvi susret je završen službenim rezultatom 5:0 u korist Krajina – Plan 21, a obzirom da je Al Aksa Team predao meč.

Drugi meč je bio dosta neizvjestan, a Ilmijjini Ljiljani su sa 2:1 savladali MNK 11. Juli Srebrenica. Sead Šmigalović je donio prednost Ljiljanima u prvom dijelu, ali Srebreničani vraćaju stvari u egal poslije sedam minuta igre u drugom poluvremenu preko Dina Hukelića. Ipak svojim drugim golom Šmigalović donosi pobjedi Ljiljanima dvije minute prije kraja susreta.

Najuzbudljiviji meč večeri priredili su igrači SD Nedžarići i Pravi Momci, a duel je završen bez pobjednika rezultatom 6:6. Pravi Momci su nakon prvog dijela vodila sa 1:3, Studenti su ipak u nastavku napravili veliki preokret i postigli pet pogodaka za vodstvo od 6:3, ali su ipak u posljednjih šest minuta prokockali tri gola prednosti. Almedin Halaba je postigao het-trik za Nedžariće, dva gola je dao Muhamed Mujić, a jedan Mirnes Salihović. Armin Mehmedić i Medin Džanković su postigli po dva pogotka za Prave Momke, a u listu strijelaca su se još upisali i Amer Anando Ben-Alkher te Bersem Herić.

Frisa United je umalo prokocakala svoja tri gola prednosti protiv MNK Sokolje, međutim u završnici je zadržala potrebnu koncentraciju te stigla do pobjede rezultatom 5:4. Frisa je ponovo igrala na pogon Abdullaha Zahiragića koji je postigao četiri gola, uz jedan gol Haruna Muftića. U redovima Sokolja dva pogotka je postigao Armin Čičak, a po jedanput su pogađali Robert Ilić i Elmin Hajdarević.

U posljednjem meču večeri SenSu Al Hana je sa 7:4 savladao Malak Dream Team. Po dva gola u sastavu aktuelnog prvaka su postigli Emir Čamdžić, Aid Tabak i Enes Dorić uz jedan autogol protivnika, dok su za Malak strijelci bili dva puta Dženan Durmić, te po jednom Nisvet Čosić i Almedin Begić.