Odigrane utakmice 3. kola Fair Play lige

Jučer su u Sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” u Sarajevu odigrane utakmice 3. kola 11. sezone malonogometne Fair Play lige.

Prisutni gledaoci imali su priliku da uživaju u pet kvalitetnih utakmica, a kolo je ponudilo izuzetno efikasan futsal te su postignuta čak 42 pogotka.

Kolo je otvoreno uvjerljivom pobjedom ekipe MNK 11. Juli Srebrenica protiv MNK Sokolje, a rezultat je bio 9:2. U sastavu 11. Jula po tri puta su pogađali Alem Merajić i Haris Kadrić, dva pogotka je dao i Samir Ahmetović uz jedan autogol protivničkog igrača. Oba pogotka za ekipu Sokolja su djelo Elmina Hajdarevića.

Kvalitetnu malonogometnu predstavu ponudile su ekipe SenSu Al Hana i SD Nedžarići, a pobjeda je primala ekipi SenSua rezultatom 4:2. Dženan Klačar, Elvedin Hasić te dvaput Admir Hrvat su pogađali za ekipu aktuelnog prvaka, dok je dvostruki strijelac za Studente bio Zinaid Karadža.

Jedan od dva susreta u kojima je postignuto 12 pogodaka odigrali su Pravi Momci i Al Aksa Team, a Pravi Momci su stigli do pobjede od 8:4 i prvih bodova. Tajib Haskić je pogađao dvaput za pobjednički tim, uz po jedan gol Eldina Čelika, Sabahudina Omeragića, Armina Mehmedića, Medina Džankovića, Nedima Peljte, te jedan autogol protivnika. Adel Tulić je postigao dva gola za Al Aksu, a po jedan gol su dodali Talli Ahmad i Hašim Spahić.

U drugom meču sinoćnjeg programa u kome je također viđeno 12 golova ekipa Frisa Uniteda je bila nemilosrdna protiv Malak Dream Teama, a konačan rezultat je bio 10:2. Abdullah Zahiragić je bio ponovo raspoložen u ekipi Frise sa četiri postignuta pogotka, Abdulmadžić Arapčič je zabio dva, a u listu strijelaca su se još upisali Harun Muftić, Dino Borovina, Emir Bešlija i Emil Malagić. Oba pogotka za Dream Team je postigao Mubin Husetović u završnici meča.

Za kraj večeri je ostao nejneizvjesniji meč, a Krajina – Plan 21 je zadržala maksimalni učinak zahvaljujući pobjedi od 2:1 protiv Ilmijjinih Ljiljana. Hasan Hadžić i Salem Hrustanović su bili strijelci za Krajinu, dok je jedini gol za Ljiljane djelo Sanina Mulića.

fb-share-icon