ODA SEDMOJ SEZONI FAIR PLAY LIGE (Prvi Dio)

LOKOMOTIVA KOJA JE KRENULA SA STANICE “NOVEMBAR 2018.”, ZAJEDNO SA SVOJIM VAGONIMA, USPJEŠNO JE PRISTIGLA DO CILJA POZNATIJEG KAO “APRIL 2019.”

Piše: Nihad Eminović

 

Kako je Fair Play jedna od najljepših sportskih priča, u oktobru 2018. godine njena lokomotiva bi ispisana sponzorom svjetskog renomea, i uz njen orginalan naziv dodadosmo prefiks Huawei, te tako ona su svoju sedmu etapu uđe kao Huawe Fair Play liga.

Novembar je mjesec kada je se prvi put čula zvanična “pištaljka” nakon čijeg je zvižduka lokomotiva Fair Play lige krenula ka svome odredištu. Ali, prije nego je i dat znak za kretanje, vršile su se pripreme i pospremali svi detalji kako bi se put učinio što ljepšim i lagodnijim.

Na “NOVEMBARSKOJ” stanici dvanaest vagona bi povezano za glavnu mašineriju ligaškog voza, a svaki od tih vagona popuniše se vrsnim umjetnicima igre koja je u svijetu poznata kao fusal.

Na svečanom ispraćaju, prije gore navedenog zvižduka, dođoše mnogi simpatizeri, pratioci i  poštovaoci naše lokomotive kako bi prisutvom, aplauzom i usklicima podržali i propratili svečani trenutak polaska najatraktivnije futsal karavane u gradu. Stanica za stanicom, nizale su se nove priče i uspomene, prepričavali magični trenutci i majstorije, a publika je vjerno na svakoj novoj od njih došla da proprati i podrži učesnike ovog putovanja koji su na sebi svojstven način iskazivali zahvalnost svojim fanovima.

Na stanici “FEBRUAR” četiri vagona završiše svoje putovanje, a na njihovo mjesto dođeše novi, istinu za volju vagoni mlađih godina koje si priključiše seniorskoj eliti u putovanju ka konačnom cilju.

“MARTOVSKA” stanica bi i najuzbudlivija, a ujedno i najteža, tako da se od ukupnog broja vagona, aprilskim tračnicama uputi samo njih osam. Međutim, samo četiri od njih, dva velika i dva mala, su bili u utrci da budu proglašeni za vagone godine u svojim kategorijama, dok su ostala četiri istih kategorija imala priliku da zasijaju nešto slabijim odsjajem.

Dok je potpuno ispunjena stanica “APRIL 2019.” sa kikotom, žamorom i  nestrpljenjem očekivala lokomotivu i vagone da pristignu na destinaciju, poštovaoci i pratioci ove karavane mogli su da uživaju u nesvakidašnjem dočeku posljednje destinacije koji će dugo godina biti urezan u njihovo pamćenje i događaj koji će u srcu nositi i kojeg će se sa osmijehom i divljenjem prisjećati.

Na finalnoj stanici, na doček ceremoniji koja ujedno bijaše i krajnji cilj, lokomotiva Huawei Fair Play lige nagradi najbolje vagone zlatnim sjajem, a u bojama te nagrade ispisa imena Zamm mC, na senior, i Stupčanica Olovo na junior vagonu, čija imena tako uđoše u njenu historiju i obilježiše poglavlje sedme etape njenog putovanja.

Umjesto posljednjeg zvižduka, zvuk vatrometa i pjesma pristiglih je odjekivala finalnom stanicom karavena koju predvodi lokomotiva imena “Fair Play”, a kada ponovo čujete onaj isti zvižduk kao sa početka ovog teksta, znat ćete da počinje nova, osma etapa Fair Play putovanja..

Nastavit će se…

*Autor teksta je namjenski na ovaj način predstavio veličanstvenu sedmu sezonu najatraktivnijeg futsala, najpozitivnije atmosfere i najljepše sportske priče u gradu koja je puno više od same igre.