Nuhić predvodi najbolji tim devetog kola BH Telecom Fair Play lige

SenSu Al Hana Fair Play ekipa kola, Maatiju Fair Play potez

 

Postoje momenti koji se urežu pamćenje i nikada se ne zaboravljaju, a mnoštvo takvih, od pojedinačnih do ekipnih, donijelo nam je deveto kolo BH Telecom Fair Play lige. Imena igrača i timova koji su na sebi svojstven način obilježili kolo iza nas tu su da svjedoče svoj ljepoti ovog takmičenja.

 

U rekordu sezone od trinaest (13) postignutih pogodaka briljirao je Ajdin Nuhić koji je postigao čak pet, te je sasvim zasluženo ponio titulu najboljeg igrača devetog kola BH Telecom Fair Play lige.

U utakmici u kojoj je mijenjao svog kolegu, drugi golman ekipe Apotekara, Sead Šutković je iskoristio priliku i briljirao među stativama, dozvolivši protivniku samo jednom da zatresu mrežu, što mu je donijelo mjesto “jedinice” u našem idealnom timu.

Uz Šutkovića, “u fantastičnih 5”, nalazi se i njegov timski kolega i prekaljeni as Sedin Torlak koji, osim što je dirigovao odbranom, postigao i dva pogotka te time dao veliki doprinos za nova tri boda svoje ekipe. 

Kapiten Krajišnika, Elvis Sitnić, je sa dvije asistencije i pogodak bio je glavni režiser preokreta koji je njegovoj ekipi donio veoma važnu pobjedu, i time sebi bukirao mjesto u najboljih pet. 

Ako bismo tražili najkorisnije igrače lige, svoje mjesto bi tu sigurno našao i Abdullah Zahiragić koji je upravo takvom partijom, uz postignuti pogodak, bio ključno ime u trijumfu svoje momčadi u jednom od derbija kola te sebi obezbijedio mjesto u timu kola. 

 

Momci iz ekipe SenSu Al Hana ponijeli su titulu Fair Play ekipe kola jer su pristali sa igračem manje samo iz razloga što se njihov protivnik našao u takvoj situaciji, dok je Adnan Maati, odrekavši se nezasluženo stečene prednosti, ponio istu titulu u pojedinačnoj kategoriji. 

Fair Play, više od igre!

fb-share-icon