NOVOIZABRANO RUKOVODSTVO SU “FAIR PLAY” POČELO PRIPREME ZA 8. SEZONU FAIR PLAY LIGE

ODRŽAN PRVI RADNI SASTANAK NOVOG UPRAVNOG ODBORA SU “FAIR PLAY”

 

Godinama unazad, SU “Fair Play” važi za jedne od glavnih promotora futsala, ne samo u kantonu Sarajevo, nego i širom Bosne i Hercegovine. Pored nadaleko poznate Fair Play lige, pod organizacijom ovog udruženja nalaze se i projekti Fair Play Junior Cup, namjenjen za učenike srednjoškolskog uzrasta, kao i memorijalni turnir “Ramiz Salčin” koji se održava u čast borca Armije RBiH i komadanta Općinskog štaba T.O. Novi Grad – Sarajevo, Ramiza Salčina, dobitnika najviših ratnih odličja “Zlatni ljiljan” i “Zlatni grb sa mačevima”.  

Pored sportskih dešavanja u udruženju se zalažu za promociju društvenih, moralnih i humanih vrijednosti. Koristeći sport kao sredstvo ovo udruženje pokreće mnoge humanitarne akcije, stipendira studente te svojim radom doprinosi razvoju, kako lokalne, tako i šire zajednice.

Brojka od sedam uspješno organizovanih Fair Play liga, četiri Fair Play Junior Cupa, te tri memorijalna turnira “Ramiz Salčin”, pozicionirali su SU “Fair Play” kao svojevrstan brend koji iz godine u godinu konstantno napreduje, a u susret novoj sezoni ovo udruženje ulazi sa novoizabranim rukovodstvom kojeg čini pet članova. Amir Herić, tehničar računarske automatike i tehnike i vlasnik kompanije “Studio 4U”, izabran je za novog predsjednika upravnog odbora, a pored njega u upravnom odboru se nalaze i:

  • Adis Hodžić, dipl. Pravnik;
  • Edis Hrelja, Mr. Sc. Dipl. Ing. Saobraćaja i Komunikacija;
  • Ammar Čavčić, dipl. Ekonomista;
  • Nihad Eminović, MSc. Marketing Menadžmenta.

Novoizabrana petorka je u petak (14.06.2019.) održala svoj prvi radni sastanak o kome se razgovaralo o novoj, osmoj po redu, sezoni Fair Play lige, kao i ostalim projektim u čijoj je nadležnosti SU “Fair Play”. Prvi čovjek nove uprave je kazao kako je pred njima veliki izazov ali da su i više nego spremni da pozitivno odgovore na njega. “S obzirom da apetiti učesnika i ljubitelja Fair Play lige iz godine u godinu bivaju sve veći, mi smo, kao novi upravni odbor, spremni da odgovorimo njihovim zahtjevima i željama te da taj projekat, zajedno sa ostalim, iznesemo na najbolji mogući način i podignemo ljestvicu organizacije na viši nivo.” – kazao je Herić.

Fair Play, više od igre!