Nova fair play priča: Otvorene prijave za Fair Play Veteran Cup

Veteran Cup 2023 novo je takmičenje u organizaciji Sportskog udruženja Fair Play, a svoju premijeru imat će 27. maja tekuće godine.

Sportsko udruženja Fair Play dugi niz godina promoviše prave vrijednosti kroz igru koju pišu i teren i tribine – futsal.

Pored malonogometne Fair Play ligi gdje trenutno traje 11. sezona i Fair Play Junior Cup koji će doživjeti svoju sedmu godinu, organizatori najavljuju novo, premijerno takmičenje – Veteran Cup.

Fair Play Veteran Cup 2023, za cilj ima vratiti one koji su sve ovo i započeli, odnosno osobe i igrače koji su bili pokretači i dio ove priče koja traje više od 10 godina.

Cilj nam je da ponovo vidimo draga lica koja smo imali priliku gledati u prethodnim godinama, odnosno u samim začecima Malonogometne lige Fair Play. Nažalost, kako godine prolaze, mnogi od njih nisu u stanju pratiti tempo mlađih kolega pa su godinu za godinom njima prepuštali teren i povlačili se na tribine. S obzirom da je liga ušla u svoju drugu deceniju, došlo je vrijeme da ponovo ta draga lica gledamo na parketu, ovoga puta u sklopu Veteran Cupa“, kazao je Nihad Eminović, predsjednik udruženja.

Premijerno izdanje Veteran Cupa će svoju svoju knock-out fazu imati 27.5.2023. godine, a pravo ućešća imaju osobe iznad 38 godina, uz dozvoljenu prijavi i dva igrača iznad 35 godina.

Jedna ekipa može imati maksimalno 12 prijavljenih igrača, a igrat će se u sistemu 5+1. Kotizacija po ekipi iznosit će simboličnih 100 KM.

Finale Fair Play Veteran Cupa 2023 planirano je u sklopu završnice Fair Play lige, odnosno 18.6.2023. godine.

Prijave se mogu vršiti do 24.5.2023. godine putem emaila info@fairplay.ba ili na broj telefona 062 222 243.

Radujem se, kao i svi mi, što ću ponovo imati priliku na terenu vidjeti drage prijatelje od kojih sam mnogo naučio o „lopti“ ,a još važnije o ljudskosti. A kako su nas i učili, mogu im samo poručiti dobro nam se vratili i neka pobjedi fair-play, jer fair-play je više od igre“, dodao je Eminović.

fb-share-icon