NEKOLIKO ZANIMLJIVIH DUELA 9. KOLA HUAWEI FAIR PLAY LIGE

EKIPA ZOVIK HVATA POSLJEDNJI VOZ ZA “FINAL 8”

Piše: Nihad Eminović

 

Još ne jenjavaju utisci od super efikasnog 8. kola koje je premijerno odigrano u blizini trofejne “Doline Ćupova”, tačnije u dvorani “Novo Sarajevo”, a novo 9. kolo već uveliko kuca na vratima. Novih šest mečeva je na rasporedu u nedjelju, a očekuje nas nekoliko zanimljivih duela.

 

Deveto kolo otvaraju ekipe Svitanje i SD Nedžarići. ukoliko Bilo koja od ove dvije ekipe ubilježi pobjedu, izdvojit će se sa dna tabele gdje se već mjesecima unazad nalaze, te s obzirom na tu činjenicu od ovog meča je očekivati igru za gol više.

U drugom susretu sastaju se dobro poznati znanci, ekipe Krajina i Ljiljani. Visoka pobjeda u prošlom kolu, kojom su izašli iz rezultatske krize, sigurno daje vjetar u leđa Krajišnicima koji traže pravu formu prije ulaska u “knock out” fazu. Sa druge strane Ljiljani žele da što prije zaborave poraz u posljednjoj minuti proteklog vikenda i triumfom protiv aktuelnog šampiona pokažu da su ozbiljan pretendent tituli.

Ekipa Fine Line će u trećem susretu ovog kola dočekati zahuktalu ekipu Tempa koja ima tri vezane pobjede. Poznavajući napadački karakter i jedne i druge ekipe, sa nestrpljenjem očekujemo ovaj susret i toplo ga preporučujemo svim ljubiteljima futsala.

U četvrtom meču sastaju se ekipe sa najviše primljenih i najviše datih golova. Ekipa 11. Juli Srebrenica suvereno drži dno tabele, ponajviše zahvaljujući neuigranoj odbrani, i sve osim punog plijena u rukama ekipe Zamm mC predstavljalo bi veliko iznenađenje.

Poljuljani Reunited u devetom kolu igra protiv čvrste ekipe Zovika. Za ovaj meč je veoma važno istaći da se sastaju dvije momčadi koje ciljaju posljednji voz, odnosno 8. poziciju, za ulazak u drugi krug takmičenja. Pobjeda Reuniteda bi u velikom broju povećala šanse za kartu dalje, dok bi im u slučaju poraza ekipa Zovika prišla na samo 2 boda zaostatka.

Posljednji, ali možda i najzanimljiviji duel ove nedjelje igraju ekipe SU Futuru i SenSu. Dva sastava, koja se prije svega ističu timskom igrom, konkurenati za sami vrh lige. Nošeni iskustvom iz predhodnih mečeva kada su u pitanju ove dvije ekipe, očekuje nas pravi futsal spektakl.

 

Pozivamo vas da i ovaj vikend provedete uz najatraktivniji futsal i najljepšu atmosferu naše i vaše Huawei Fair Play lige.

Fair Play, više od igre!

fb-share-icon