Napadači raspoloženi u drugom kolu BH Telecom Fair Play lige: Tempovih sedam komada

Reunited platio ceh, Zamm mC danak neiskustvu, Fine Lineu i BH Telecomu 2/2

 

Dvorana na Mojmilu danas je bila domaćin drugog kola BH Telecom Fair Play lige. Svi koji su bili prisutni na tribinama mogli su uživati u golgeterskoj noći i fantastičnom futsalu.

Sve je počelo utakmicom Apotekara i Zammovaca. Furiozno su mladići iz Olova otvorili utakmicu i stekli prednost od tri pogotka, međutim, to se ispostavilo kao kobno po njih same. Danak svome neiskustvu i opuštenijoj igri protiv prekaljenih asova, predvođenih raspoloženim Torlakom, platili su prvo preokretom, a zatim i kapitualacijom u posljednjim minutama susreta.

Fine Line je nakon drugog kola jedna od dvije ekipe sa maksimalnim brojem bodova. Ovoga puta, koristeći isti recept i na krilima sjajnog Velagića, savladali su ekipu Ilmijjinih Ljiljana, koji su također imali svoje prilike da utakmica ode u njihovu korist, ali nedostajalo je sreće i koncentracije u završnici.

Još jednu dramatičnu utakmicu vidjeli smo u režiji ekipa SU Futuro i BH Telecom. Hadžićani ove godine djeluju kao ukleta ekipa, kojoj je sreća u potpunosti okrenula leđa. Odlični Nuhić i prednost koju su imali do zadnje tri minute na kraju su samo ostavili gorak okus, dok su Telecomaši, na motorni pogon Čardaklije, do punog plijena i drugog ovogodišnjeg trijumfa došli u posljednjoj minuti susreta.

Furiozni Tempo je u četvrtom susretu svoj bijes iskalio na ekipi Reuniteda. Da je poraz iz prvog kola samo loš dan, Tempo je pokazao nadigravši u potpunosti svoga rivala i na kraju ih isprativši sa sedam komada u mreži, od kojih su tri djelo Mulaosmanovića. Reunited će, nakon pobjede u prvom kolu, morati dobro konsolidovati svoje redove i nove bodove tražiti u narednim utakmicama.

Što je Keško bio u prošlom, to je Softić bio za Studente u ovom kolu. Kada se rezultat lomio Softić je bio nerješiva enigma za ekipu Svitanja, i na kraju uz dva vezana pogotka Meštrovca, bio je najzaslužniji pojedinac za prve bodove i pobjedu svoje ekipe.

Posljednji susret bio je ujedno i šlag na tortu super efikasnog drugog kola. Krajišnici su u duelu sa ekipom 11. Juli Srebrenica demonstrirali timsko-napadačku silu i sa 5 pogodaka ubilježili prvu pobjedu sezone, dok su njihovi rivali jedina ekipa koja je bez ijednog osvojenog boda.

Fotografije sa mečeva drugog kola BH Telecom Fair Play lige pogledajte OVDJE.

 

Nakod dva odigrana kola ekipe Fine Line i BH Telecom imaju ostvaren maksimalan učinak, dok je momčad 11. Jula Srebrenica jedina bez bodova. BH Telecom Fair Play liga iz kola u kolo pokazuje zašto je najpoželjnija sportska priča u gradu i poprište spektakla koji ne smijete propustiti.

Fair Play, više od igre!