Mogu li Zmajevi do historijske pobjede?

Prije nekoliko dana je počelo Evropsko prvenstvo za rukometaše, na kojem naša reprezentacija nastupa po prvi put u svojoj historiji.

Predvođeni Bilalom Šumanom, legendom bh. rukometa, poraženi smo u prvoj utakmici od domaćina Norveške rezultatom 32:26, ali uprkos porazu smo pokazali karakter i u nekoliko navrata dokazali da se možemo nositi sa najjačim reprezentacijama Evrope.

Danas Zmajevi igraju drugu utakmicu grupne faze i to protiv Portugala. Ova reprezentacija je priredila pravo iznenađenje u prvom kolu savladavši Francusku rezultatom 25:28, te je Portugal tako pokazao da ove godine ide po medalju.

Zmajevi se nadaju prvoj historijskoj pobjedi na Evropskom prvenstvu, a selektor Bilal Šuman vjeruje da njegovi izabranici borbenom igrom mogu ostvarti dobar rezultat.

“Imamo šansu da napravimo nešto odlično, to bi bila pobjeda, tako da bi se situacija u grupi totalno okrenula. Postoji ogromna želja da odigramo što bolje. I mi imamo ambicije, nemamo šta da izgubimo u ovom meču. Želimo da iskažemo borbenost za koju mislim da nam ne nedostaje.” – kazao je Šuman.

Utakmica se igra od 16:00 sati, a direktan prenos možete pratiti na BHT1.

fb-share-icon