MNK “ŽELJEZNIČAR” OSVAJAČ III. MEMORIJALNOG TURNIRA “RAMIZ SALČIN”

ZAVRŠEN III. MEMORIJALNI TURNIR “RAMIZ SALČIN”. MEDALJE POBJEDNICIMA URUČILI MINISTRI kantona sarajevo, KURIĆ I FIŠO.

Olimpijska dvorana na Mojmilu bila je domaćin trodnevnog malonogometnog memorijalnog turnira “Ramiz Salčin”. Ukupno 24 ekipe u tri dana takmičenja nadmetale su se u borbi za najviši podij i najsjajnije odličje. Nakon što su se u prva dva dana memorijala kompletirale utakmice grupa, posljednji dan turnira igrala se “knock out” faza. Na kraju, borba se svela na samo dvije ekipe, MNK “Željezničar” i MNK “Calp” Zenica, a više spretnosti i želje pokazali su igrači kluba iz Sarajeva i sasvim zasluženo slavili rezultatom 3:1. Treće mjesto pripalo je dvostrukom šampionu ovog takmičenja, ekipi Zamm mC.

Po samom završetku finalne utakmice, dodijeljene su i nagrade za najbolje timove, odnosno pojedince turnira. Najbolji golman memorijala je Fadil Seferović, dok je najbolji stijelac Haris Šehic; obojica članovi ekipe MNK “Calp” Zenica koja je ujedno proglašena i “fair-play” ekipom takmičenja. Nedžad Hodžić (MNK “Željezničar”) je ponio titulu najboljeg igrača turnira.

Završnicu trećeg memorijalnog turnira, koji se organizuje u spomen i sjećanje na heroja Ramiza Salčina, svojim prisustvom uveličali su ministar kulture i sporta KS, gospodin Mirvad Kurić, i ministar za boračka pitanja KS, gospodin Muharem Fišo. Njih dvojica su, na čast i zadovoljstvo organizacionog odbora turnira, uručili priznanja najboljima.   

Također, ministri Kurić i Fišo uručili su i nagrade pobjednicima literarnog konkursa na temu “Ramiz Salčin je živ, samo vi to ne osjećate”.

Važno je istaći da su sva novčana sredstva, prikupljena od naplate žutih i crvenih kartona, donirana u humanitarne svrhe. Ovom humanom činu priključili su se i finalisti tako što su dio novčane nagrade proslijedili na istu adresu i time pokazali da je ovaj turnir puno više od sportskog nadmetanja.

“Ramiz Salčin je živ, samo vi to ne osjećate!”