Meštrovac predvodi najbolji tim desetog kola BH Telecom Fair Play lige

Zamm mC Fair Play ekipa kola, Kovačeviću Fair Play potez

 

Ni u desetom kolu grupne faze BH Telecom Fair Play lige nismo ostali uskraćeni čarolija na parketu dvorane na Mojmilu, a ni onih pravih sportskih vrlina kojima se najviše ponosimo i kao kolege i kao rivali. 

Muris Meštrovac je u susretu “Davida i Golijata”, sa svojom ekipom Studenata otkinuo bodove trenutnom lideru tabele, a on je u tom meču odigrao maestralno postigavši dva pogotka, od kojih i onaj izjednačujući u 39. minuti susreta koji je njegovoj ekipi donio veliki bod. upravo ovakva parija donijela mu je imenovanje za najboljeg igrača desetog kola BH Telecom Fair Play lige. 

Čovjek koji je već godinama jedan od najboljih čuvara mreže ovog takmičenja, Salih Šehić, odličnom partijom i bravuroznim intervencijama u prošlom kolu bio je jedan od glavnih aktera trijumfa svoje ekipe, te sasvim zasluženo zauzeo svoje mjesto među stativama najbolje petorke. 

Hasan Hadžić je jedan od najstandardnijih igrača Krajine ove sezone. Fantastična partija i dva gola iz minulog kola donijela su njegovoj ekipi veoma važnu pobjedu vrijednu prolaska u narednu rundu takmičenja, a njemu bili ulazna karta za idealnih pet.

Živost i nadahnutost koju je svoje ekipi donosio Amar Jašarević u prošlom kolu, teško je opisiva. Rastrčanost, požrtvovnost i uz majstorski futsal timskog karaktera bili su sasvim dovoljni razlozi da član ekipe Apotekara nađe svoje mjesto među odabranoj postavi kola.

Muhamed Mirvić je zasigurno prvi kotač ekipe Tempa, lokomotiva njihovog voza i čovjek koji se nakon duge povrede još jači vratio na teren. U meču protiv ekipe koja im je nanijela najbolniji poraz u prošloj sezoni, Mirvić je briljirao sa četiri (4) postignuta pogotka od ukupno devet (9) koliko je postigla njegova ekipa, što mu je  i više nego zasluženo donijelo mjesto u najboljih pet.

 

Zamm mC su u 40 minuta igre napravili svega dva prekršaja i samim time se okitili laskavom titulom Fair Play ekipe kola, dok se u pojedinačnoj kategoriji tom titulom okitio Sanel Kovačević nakon što se odrekao nezasluženo stečene prednosti. 

Fair Play, više od igre!