Ljiljani iznenadili Zamm mC. Fine Line u zadnjim sekundama stigao do pobjede nad Grbavicom II.

U nedjelju 24.12.2017. godine odigrane utakmice III i IV kola kola Grupe A i Grupe B, Fair Play lige.

 

Da futsal može biti podjednako ako ne i dramatičniji i uzbudljiviji od velikog fudbala, pokazale su utakmice koje smo gledali zadnju nedjelju. Dan poslije, društvene mreže su „gorjele“ od utisaka, izvještaja, prepričavanja najboljih poteza, kalkulacija za sljedeće utakmice…

Derbi kola grupe A, kako smo najavili opravdao je sva očekivanja. Čak smo dobili više od obje ekipe, jer smo vidjeli nekoliko fantastičnih golova, preokret i triler završnicu. Utakmice je bolje otvorila Fine Line i došla u prvo vodstvo. Vodsvo nije dugo trajalao i Grbavica II uspjeva izjednačiti. Napadi su se smjenjivali pred oba gola i  Fine Line ponovo dolazi do vodstva koje nekoliko sekundi prije kraja prvog poluvremena anuliraju igrači Grbavice II i vraćaju stvari na početak. Drugo poluvrijeme bolje otvara Grbavica II i dolazi do dva gola prednosti.  Poslije toga igrači Fine Linea koriste grešku igrača Grbavice II i vraćaju utakmicu u rezultatsku neizvjesnot. Od tog trenutka, kontrolu nad utakmicom preuzima Fine Line. Novim golom uspjevaju poravanati rezultat i nekoliko sekundi prije samog kraja iz kaznenog udarca dolaze do velike pobjede.

U ostalim utakmicama, Krajina je došla do nove pobjede kao i Hookah bar Mahala.

TVSA je prokockala prednost od dva gola i ostala bez prvih bodova koji bi im dali priliku za plasman u gornji dio tabele.

U grupi B, vidjeli smo prvo veliko iznenađenje. Ovogodišnji debitant, ekipa Ljiljani skinula je skalp velikom favoritu grupe B, Zamm mC. U tvrdoj i neizvjesnoj utakmici, bolje su se snašli Ljiljani i došli do veoma važne pobjede koja im daje podstrek za nastavak takmičenja.

Tempo je odigrao jednu veliku utakmicu koja će im dati priliku za plasman među četiri najbolje ekipe u grupi. Iako su Sportske.ba ušle u utakmicu oslabljene, bez nekoliko važnih pojedinaca, imale su ulogu blagog favorita. Utakmica je tako i počela fantastičnim pogotkom Elvisa Selimovića (škarice) koji je jedan od najbolji golova koje smo vidjeli u zadnjih nekoliko sezona. Vodstvo nije dugo trajalo i ekipa Tempa dolazi do poravnanja. U malo nervoznoj utakmici, bolje se snalaze igrači Tempa koji bilježe prvu pobjedu koja je prema svemu viđenom više nego zaslužena.

Liten je nastavio sa serijom dobrih igara i u ovom kolu je bio veoma efikasan. Iako rezultat pokazuje visoku pobjedu do nje su došli uz mnogo truda i dobro organizovane odbrane.

UFR Hadžići su se vratili na pobjednički kolosijek pobjedom nad Sarix Pozitivom te se priključio ekipama koje se bore za vrh.

Organizatori se zahvaljuju svim posjetiocima koji su svojim dolaskom uveličali nedjeljno druženje.

Fair Play je OK!

__________________________________________________________________________________

fb-share-icon