KRAJINA – VITA PLUS OSVAJAČ FAIR PLAY LIGE ZA SEZONU 2017/2018

KRAJINA – VITA PLUS ODBRANILA TITULU ŠAMPIONA FAIR PLAY LIGE

Nakon šest mjeseci natjecanja i druženja, u organizaciji Sportskog udruženja Fair Play, večeras je u Dvorani Ramiz Salčin pred velikim brojem gledalaca završena šesta sezona Fair Play lige. Titulu je osvojila te ujedno i odbranila ekipa Krajina-Vita Plus.

Ova sezona je bila najmasovnija do sada, a učešće je uzelo preko 400 futsalera prijavljenih u 34 ekipe. U ukupan broj ekipa spada i 16 ekipa koje su činili igrači treće sezone Junior Cupa koji je također sinoć završen. 

Na ceremoniji zatvaranja lige prisutnima su se obratili predsjednik Sportskog udruženja Adnan Delić koji se zahvalio svim sponzorima i prijateljima ovog projekta te načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić koji je čestitao organizatorima na kontinuiranoj organizaciji Fair Play lige. 

Ekipa Krajina- Vita Plus je u finalnoj utakmici pobjedom nad ekipom Fine Line odbranila titulu šampiona osvojenu u prošloj sezoni slavivši rezultatom  4:3.

Utakmica nam je ponudila izvrstan ifutsal, te su prisutni u dvorani mogli uživati u velikoj borbenosti i lucidnim potezima igrača.

U utakmici za 3. mjesto između, igrači ekipe ZAMM mC nadigrali su igrače ekipe Buća Potok Saplast, te slavili rezultatom  6:4.

Konačni poredak ekipa za sezonu 2017/2018:

 1. Krajina – Vita Plus
 2. Fine Line
 3. ZAMM mC

Proglašeni su i najbolji pojedinci ove sezone, a dodijeljena je i nagrada za Fair Play „Damir Hasibović“:

 • Najbolji igrač – Edin Dudo (Fine Line)
 • Najbolji strijelac – Jasmin Macić (Svitanje)
 • Najbolji golman – Fedža Jarebica (Krajina – Vita Plus)
 • Nagrada za Fair Play „Damir Hasibović“ – ekipa SVITANJE

Pored seniora, odigrana je i finalna utakmica Junior Cupa u kojoj je ekipa All Star-Bosanska pekara Bajro savladala ekipu Remix Luxed Visoko rezultatom 5:1 te tako po prvi put postala šampion Junior Cupa. Treće mjesto osvojila je ekipa Liten. 

Organizacijom Junior Cupa Sportsko udruženje “Fair Play” želi učenicima srednjih škola omogućiti još jedan vid odgojno-obrazovne aktivnosti te mogućnost da razmjenjuju iskustva i stiču nova poznanstva. Fer igra treba bude princip kako na terenu tako i u svakodnevnom životu.

U utakmici za 1. mjesto, ekipa All Star – Bosanska pekara Bajro je u velikom finalu pobijedila ekipu Remix Luxed Visoko rezultatom  5:1, te tako opravdala ulogu favorita, dok je treće mjesto osvojila ekipa Liten službenim rezultatom 3:0.

Konačni poredak ekipa za sezonu 2017/2018:

 1. All Star – Bosanska Pekara
 2. Remix Luxled Visoko
 3. Liten

Proglašeni su i najbolji pojedinci Junior Cup-a:

 • Najbolji strijelac – Amar Porča (Remix Luxed Visoko)
 • Najbolji golman – Tarik Kadrić (All Star Bosanska pekara Bajro)
 • Najbolji igrač – Haris Meša (All Star Bosanska pekara Bajro)

Bitno je istaći da je ova sezona Fair Play lige bila u znaku dvije plemenite akcije. U akciji prikupljanja sredstava za izgradnju bunara u Africi prikupljeno je 2.648,00 KM te se zahvaljujemo svima koji su uzeli učešće u ovoj humanitarnoj akciji. Također, kao što je i najavljeno, sav novac koji je sakupljen tokom sezone od žutih i crvenih kartona, sinoć je predan porodici prerano preminulog igrača i prijatelja Fair Play lige Damira Hasibovića, a taj novac porodica je odlučila donirati za izgradnju bunara u Africi te je na taj način upotpunjena ova prelijepa večer u dvorani Ramiz Salčin. Zahvaljujemo se svim ekipama i čestitamo na prikazanoj igri i fer i korektnom ponašanju na terenu.

FAIR PLAY JE OK-ej!